EXCLUSIV – Baia Mare, primul oraș din România cu autobuze hibrid: un singur producător a depus ofertă – bonus, identitatea acestuia

0
3225

ACHIZIȚIE. Baia Mare va cumpăra cele 21 de autobuze hibrid pentru care a desfășurat licitația publică de la firma poloneză Solaris. Valoarea estimată a contractului (care include achiziția a 14 autobuze hibrid de 12 metri lungime și a 7 autobuze hribrid de 18 metri lungime) este de 41,15 milioane de lei, fără TVA.

 

Surse implicate/informate 2mnews susțin că un singur producător a depus ofertă la licitație, aceasta aparținând producătorului polonez Solaris (care operează în România prin subsidiara Solaris Bus&Coach SA România). Producătorul polonez oferă modelele Solaris Urbino 12 Hybrid (în foto) și Solaris Urbyno 18 Hybrid.

 

Urmează evaluarea ofertei (procedură care se va întinde până în toamnă), iar dacă aceasta va fi condierată conformă, firma poloneză va fi declarată câștigătoare și cel mai probabil până la sfârșitul acestui an va fi semnat contractul de achiziție, caz în care primele autobuze hibrid din România vor fi introduse în circulație, anul viitor, în Baia Mare.

 

Conform cererii, cele 21 de autobuze urbane hibrid trebuie să aibă podeaua complet coborâtă pe toata suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare a autovehiculului.

 

Baia Mare este primul oraş din România care a lansat licitaţie pentru achiziţia de autobuze hibrid, în 23 octombrie 2018. În ianuarie 2019, singura firmă care a depus ofertă, Solaris Bus&Coach SA România, a contestat licitația Primăriei Baia Mare (care prevede achiziţia, în trei loturi, a 21 autobuze hibrid, 6 autobuze electrice şi 6 troleibuze și are o valoate totală estimată de 70,59 milioane de lei + TVA) și a obținut prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru autobuzele hibrid și refacerea procedurii pentru achiziția de autobuze electrice.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here