EXCLUSIV – Aproape o jumătate de milion de euro costă terenurile expropriate pentru construirea noului terminal de pasageri al Aeroportului Maramureș

1
1385

EXPROPRIERE – AEROPORT. Aproape 8 hectare de teren (7,75 hectare) va expropria administrația județului Maramureș pentru construirea noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș, urmând să plătească proprietarilor (care sunt orașul Tăuții Măgherăuș și două firme private) suma totală de peste 2,3 milioane de lei (exact: 2.322.045 lei), echivalentul a 476.463 de euro.

 

Ceva mai mult de jumătate din suprafața totală care va fi expropriată pentru construirea terminalului de pasageri, respectiv 4,23 hectare, aparține orașului Tăuții Măgherăuș, 2,30 hectare aparțin firmei Van Der Hann (firmă de consultanță controlată de Cristian Raț, unul dintre acționarii Adiss SA), iar 1,21 hectare aparțin firmei MCL Concept Residence (firmă de dezvoltare/tranzacții imobiliare controlată de Ovidiu Aurel Miclăuș).

 

Noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș a fost proiectat cu o suprafață construită de 1,36 hectare, iar parcarea care va fi construită pentru deservirea acestuia a fost proiectată cu 450 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru microbuze, 8 locuri pentru autocare, parcare VIP, parcare taxiuri. De asemenea, pe o parte a terenului se va amenaja stația de autobuz, iar 3 hectare de teren sunt alocate zonei cargo.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here