EXCLUSIV – ANTICIPARE – Cine va face studiul de fezabilitate pentru centura municipiului Baia Mare, contract de circa 3 milioane de lei

0
1062

CÂȘTIGĂTORUL CONTRACTULUI. Estimăm ca termen de semnare a contractului pentru elaborarea Studiului de fezabilitate (SF) pentru Varianta de ocolire (rutieră) Baia Mare săptămâna viitoare, însă am decis să vă comunicăm deja numele câștigătorului lucrării estimate de beneficiar (Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare) la aproape 3 milioane de lei (exact: 2.924.279,82 lei, sumă care conține TVA și care este echivalentă cu peste 593.000 de euro).

 

2mnews a consemnat (ca de fiecare dată, în premieră) cine sunt ofertanții (aveți detalii AICI), acum e timpul să vă comunicăm și câștigătorul, fapt care va fi oficializat săptămâna viitoare (termen estimat). SF-ul pentru centura municipiului Baia Mare va fi realizat de Drum Pod Invest SRL Iași, firmă controlată de Radu Judele (90% – asociatul minoritar fiind soția sa, Loredana Emanuela Judele, care deține 10% din părțile sociale ale firmei).

 

Judele este fost administrator al judeţului Botoşani și fost consilier judeţean (2016-2018, politic a fost înregimentat în PNL și apoi în PMP, din 2019 a renunțat la orice calitate politică). Anul trecut firma care va face SF-ul centurii municipiului Baia Mare a raportat o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro (4,75 milioane de lei) și un profit de 824.000 lei, realizat cu 17 angajați.

 

Contractul prevede proiectarea unei rute de 26,9 km, cu câte o bandă pe sens, care ocolește municipiul Baia Mare, și lucrarea trebuie finalizată în 6 luni de la semnarea contractului. În suma de bani oferită proiectantului este cuprinsă și o perioadă de un an în care acesta trebuie să asigure asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare a execuției efective a proiectului.

 

Administrația județeană vizează ca sursă de finanțare a centurii rutiere a municipiului Baia Mare fondurile europene puse la dispoziția României de UE, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), după aprobarea finanțării urmând ca atât CJ Maramureș, cât și Primăria Baia Mare să își recupereze sumele alocate până la licitarea lucrării efective (plata inițială a SF-ului se face din bugetul județean și cel municipal, în procente egale, 50%-50%). Execuția efectivă va fi făcută prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here