EXCLUSIV – Analiză grafică: care este în Maramureș segmentul economic cu cea mai mare pondere a angajaților

0
537

LOCURI DE MUNCĂ MARAMUREȘ. La jumătatea acestui an (30 iunie 2021), conform statisticii oficiale a instituției statului abilitată în acest sens, efectivul de salariați din județul Maramureș cuprindea 112.672 de angajați, adică 21,77% din populația totală – cu precizarea că nu sunt incluși în această statistică angajații din serviciile militarizate şi personalul asimilat (Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii etc.), fapt care face ca procentul real al tuturor salariaților din județ să fie cu puțin mai mare (estimarea 2mnews este că acesta ar ajunge la cel mult 24%, adică  mai puțin de un sfert din populația totală).

 

Din totalul maramureșenilor care figurau în statistica oficială ca formând efectivul de salariați din județ, 51,96% lucrează în servicii (58.550 angajați), 46,06% lucrează în industrie și construcții (51.902 angajați) și 1,97% lucrează în agricultură și silvicultură (2.220 angajați).

 

Precizare: segmentul economic Servicii, care în județul Maramureș are principala pondere în privința numărului angajaților, nu se referă doar la serviciile comerciale private (comerț, turism, horeca, transport etc.) ci la toate tipurile de servicii, inclusiv cele sociale publice sau private (administrația publică, învățământ, sănătate, asistență socială, activități culturale, recreative, de spectacole etc.).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here