UPDATE – EXCLUSIV – Agresorul sexual din scările blocurilor din Baia Mare, Nicu din Șișești, arestat preventiv: acuzat că a agresat sexual 7 femei în doar 3 săptămâni

0
1835

AGRESOR SEXUAL ARESTAT. Agresorul sexual din scările blocurilor de locuințe din Baia Mare, Nicolae S. din comuna maramureșeană Șișești, căsătorit și cu trei copii (precizare: acesta este unicul motiv pentru care i-am anonimizat numele de familie), angajat al UACE Dumbrăvița, a fost arestat preventiv joi, 12 august 2021, pentru o perioadă de 30 de zile (până în 10 septembrie 2021 inclusiv) în urma unei hotătârii a magistraților maramureșeni, care au admis cererea procurorului de caz.

 

Nicu din Șișești a fost arestat pentru comiterea a 6 infracțiuni de agresiune sexuală și o infracțiune de agresiune sexuală și lovire sau alte violențe. Activitatea sa infracțională a fost documentată și urmează să fie probată în instanța de judecată, pe parcursul perioadei 17 iunie – 8 iulie 2021. Practic, în 3 săptămâni, persoana a agresat sexual 7 femei (atâtea a găsit și atâtea au dat declarații în acest sens, până la acest moment, Poliția și Parchetul).

 

Precizăm că 2mnews a prezentat în exclusivitate cazul, însoțit de o filmare cu una dintre agresiunile sexuale ale acestuia (detalii AICI), după ce surse informate 2mnews au precizat că Poliția Municipiului Baia Mare nu a reușit să-l identifice pe agresor.

 

Articolul, care cerea cetățenilor care îl cunosc pe agresorul neidentificat la acea dată să informeze Poliția, a condus la două aspecte: 1) agresorul sexual și-a întrerupt activitatea infracțională; 2) un cetățean l-a recunoscut și i-a comunicat identitatea unui jandarm, care a transmis-o pe cale ierarhică până când aceasta a ajuns la Poliție, care l-a reținut în 5 august 2021.

 

În fază inițială, conform legii, Nicolae S. a fost dus pentru expertiză neuropsihiatrică la Spitalul din Sighetu Marmației, în urma căreia a rezultat că avea discernământ la data comiterii faptelor, ulterior (joi, 12 august 2021) fiind prezentat la instanța de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Precizare de final, Nicolae S., acuzat de 7 agresiuni sexuale, a cerut, prin avocatul său, să nu fie arestat, ci să fie pus sub control judiciar sau în arestului la domiciliu – solicitările au fost respinse de instanță. Decizia nu este definitivă, o eventuală contestație putând fi depusă în termen de 48 de ore (până în 14 august, ora 11.35).

 

UPDATE. Nicolae S. a contestat decizia instanței. Recursul va fi judecat miercuri, 18 august 2021. Până la acea dată rămâne în stare de arest preventiv.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here