EXCLUSIV – Află noua dată a inaugurării Baia Mare Shopping Park: proprietarul a obținut o refinanțare bancară pentru a finaliza proiectul

1
12754

STRATEGIE. Compania belgiană Mitiska REIM, care construiește un retail park (Baia Mare Shopping Park) în Baia Mare, prin partenerul-dezvoltator Square 7 Properties, a anunțat “asigurarea unei facilități de finanțare de 33 milioane euro de la Erste Group Bank AG”.

 

Este o strategie la care apelează des dezvoltatorii de pe segmentul retail, chiar Mitiska REIM  apelând anul trecut, prin First Retail International (unul dintre fondurile de investiție pe care le administrează) la o  asemenea facilitate, de 27 de milioane de euro, tot de la Erste Group AG, pentru a asigura lucrări de reabilitare și capital de funcționare pentru cele 7 retail park-uri din portofoliul Intercora pe care le-au cumpărat în anul 2007.

 

În limbaj simplificat, această facilitate este o refinanțare (facilitățile neutilizate în perioada contractuală sunt înlocuite de o facilitate a creanței privilegiate, în acest caz de 33 de milioane de euro, ai cărei termeni sunt revizuiți).

 

O parte din această finanțare va fi folosită pentru finalizarea lucrărilor noului parc de retail din Baia Mare, care se edifică pe terenul fostei fabrici de mobilă Mobam și pe terenul pe care funcționează Kaufland 2 Baia Mare.

 

Baia Mare Shopping Park este cel mai nou proiect al belgienilor de la Mitiska REIM, cu o suprafață închiriabilă de 8.200 mp, fiind ancorat de supermarketurile Kaufland 2 (existent) și Lidl, se află în construcție și trebuia dat în folosință la sfârșitul acestui an, conform calendarului companiei. Sigur, pandemia și dificultățile rezultate din schimbările survenite (reguli, legi, disponibilități etc.) au făcut ca acest termen să nu fie unul realist.

 

De aceea, data inaugurării proiectului din Baia Mare a fost modificată, proprietarul fixând-o în cel de-al doilea semestru al anului viitor. În acest moment, Mitiska REIM și Square 7 Properties dețin/gestionează în România 26 de parcuri de retail care totalizează de peste 110.000 mp – este cel mai mare portofoliu al unui operator de parcuri de retail din țară. Aveți detalii despre confirgurarea viitorului retail park din Baia Mare AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here