EXCLUSIV – Afacerea cu scene pentru concerte „gratuite” a băieților deștepți, abonați la banii publici ai Băii Mari aflați sub controlul primarului Cherecheș

0
5572
Ilie Ureche și Doru Dăncuș

ACAPARAREA PATRIMONIULUI UNEI FIRME FALITE ÎNTR-O FIRMĂ „CURATĂ”… această scriere este doar un alt și nou exemplu de prostire pe față și la lumina zilei a „băieților deștepți” Ioan Doru Dăncuș (viceprimar al municipiului Baia Mare) și Ilie Ureche („fratele” economico-financiar a lui Dăncuș), actorii principali din filmul de mare succes la publicul volatil care are ca subiect afacerea cu scene pentru concerte „gratuite”, scump plătite din banii publici cu girul primarului Băii Mari, Cătălin Cherecheș.

 

Scrierea devoalează strategia prin care falimentezi o firmă și apoi îi cumperi un bunurile cu… 161.000 de lei. … let’s do it.

 

Art Tradition = Art Electric, Dăncuș = Ureche

 

Fosta firmă a viceprimarului Băii Mari Ioan Doru Dăncuș, Art Tradition Production SRL, aflată în insolvență din 2017 și în faliment din iunie 2021, pe care actualul viceprimar al municipiului reședință de județ a controlat-o direct și apoi, după penetrarea sferelor de conducere ale administrațiilor județeană (din postură de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș în mandatul 2016-2020) și municipală (din postură de viceprimar al Băii Mari în mandatul 2020-2024), prin interpuși nominalizați/devoalați în investigații 2mnews despre care aveți detalii AICI, AICI și AICI, își lichidează bunurile. Cele care nu au mai putut fi „transferate” pe firmele prin care a fost preluată activitatea de organizare de spectacole gratuite, controlate prin interpuși.

 

Deci se vinde ce se mai poate (ce mai este), lichidatorul judiciar (CII Pop Claudia Maria) având sarcina să acopere cât se mai poate din datoriile firmei viceprimarului Dăncuș către creditori.

 

În 15 iulie 2022, evaluatorul Monica Diana Țară a fost contractată pentru a stabili valoarea bunurilor mobile și imobile ale deja fostei firme Art Tradition Production, respectiv un teren și o hală de depozitare/sortare cu atelier mecanic situată pe strada Victoriei nr. 81A în Baia Mare (806.383 lei) și diverse bunuri mobile (161.046,56 lei), valoarea acestora fiind stabilită la 967.429,56 lei + TVA – în paranteze aveți valorile defalcate. Adică 1.151.241,18 lei.

 

Bine, ce s-a-ntâmplat de ne consumăm timpul vieții cu acest subiect despre un falit care a muls bine de tot bugetul local al municipiului Baia Mare, cu vrerea Întâi-stătătorului său prieten, primarul Cherecheș? Păi, s-a-ntâmplat că în 28 aprilie 2023, conform documentelor aflate și în posesia 2mnews, noua firmă prin care a fost moștenită afacerea de muls bugetul orașului prin organizarea de spectacole gratuite plătite scump din banii publici, respectiv Art Electric Show SRL (n-au pic de inspirație în privința denumirilor acești „frați” economico-financiari Dăncuș&Ureche), controlată scriptic de Ureche, a transmis o ofertă de cumpărare a bunurilor mobile ale firmei Art Tradition Production. Pentru că Dăncuș știe ce a lăsat acolo și cunoaște valoarea reală a respectivelor bunuri.

 

Deci, Ureche zice că dă el 161.046,56 lei + TVA pentru a transfera respectivele bunuri (utilizate la scenotehnică) de la Art Tradition la Art Electric. Conform legii, creditorii au fost convocați marți, 9 mai 2023, pentru a se pune de acord în privința vânzării. La fel, dacă nimeni (semnificativ) nu se împotrivește, legea spune că lichidatorul trebuie să publice în două ziare (unul local și unul național) o solicitare de supraofertare, care trebuie să fie cu cel puțin 5% mai mare decât suma oferită de firma deținută scriptic de Ureche, fratele economico-finanicar al lui Dăncuș. Dacă cineva oferă cu 8.052,33 lei mai mult decât Ureche (adică undeva la vreo 169.000 lei), bunurile lui Dăncuș nu se mai reîntorc la matcă. Dacă nu (și analiza monitorizărilor spune că nu), iată, patrimoniul scenotehnic al Art Tradition se reîntregește total în Art Electric. Ura și la gară! Nu la cea din Baia Mare, pentru că aceea pute.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here