EXCLUSIV – Acționarul majoritar al reciclatorului Remat Maramureș s-a retras din funcția de președinte al Consiliului de Administrație

0
2646

ANALIZĂ ECONOMICĂ – RECICLATOR. Joi, 6 aprilie 2023, Paul Cosmin Dumitrescu (41 de ani) s-a retras din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al reciclatorului Remat Maramureș SA, noul președinte fiind desemnat Roxana Alexandra Dumitrescu. Familia Dumitrescu, originară din Caracal (jud. Olt) deține controlul firmei maramureșene, având împreună 94,82% din acțiunile firmei (Cosmin Dumitrescu deține 53,10% din acțiuni prin firma Pedab Construct Invest SRL, iar Roxana Dumitrescu deține 41,72% din acțiuni în nume personal).

 

La conducerea executivă a firmei au rămas (le-a fost prelungit mandatul până la 9 noiembrie 2026) Florin Ioan Tomuța (director general) și Mihaela Cristina Călugărescu (director economic). Remat Maramureș a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri netă de peste 26 de milioane de lei (exact: 26.064.844 lei), în scădere cu 17,64% față de anul 2021, și cu un profit net de circa 806.000 lei, cu 60,81% mai mic decât cel din urmă cu un an.

 

Însă anul trecut, firma din Baia Mare, care are 61 de angajați (în două puncte de lucru, în Baia Mare – pe strada Oborului – și în Sighetu Marmației), și-a redus datoriile cu circa o jumătate de milion de lei și a achiziționat câteva noi utilaje, casând o parte din cele uzate/amortizate.

 

Remat Maramureș achiziționează și prelucrează deșeuri de carton, mase plastice, materiale feroase și neferoase și este continuatoarea Întreprinderii Județene de Recuperare și Valorificare a Materialelor Refolosibile (IJRVMR) Baia Mare, fondată în perioada comunistă – prin unificarea Depozitului de Prelucrare a Deșeurilor Metalice Baia Mare (care activa în județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj) și Întreprinderea de Preindustrializare și Achiziții – și care a activat în perioada 1980-1991.

 

Deși principala activitate a Remat Maramureș a rămas achiziționarea deșeurilor feroase și neferoase și prelucrarea acestora, firma a dezvoltat activități conexe, importând și comercializând profile de aluminiu din Grecia, feronerie pentru tâmplarie de aluminiu, tâmplărie PVC din Germania și fabricarea și comercializarea produselor din marmură compozită.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here