EVENIMENT – Ziua Națională, sărbătorită în Baia Mare cu ceremonial militar, regal folcloric, prânz tradițional și inaugurarea iluminatului ornamental de sărbători

0
680

BAIA MARE PENTRU ROMÂNIA. Vineri, 1 decembrie 2017, de la ora 11, în municipiul Baia Mare, în zona cuprinsă între Bulevardul Unirii și Catedrala Episcopală, încep manifestările care celebrează Ziua Națională a României. În cadrul evenimentului organizat de autoritatea locală “Baia Mare pentru România”, startul manifestărilor e dat de ceremonialul militar, pentru prima oară după mulți ani băimărenii putând să vadă prezentarea tehnicii de luptă a militarilor din Garnizoana Baia Mare.

 

Apoi, de la ora 14, în Centrul Vechi al orașului (Piața Libertății), are loc un regal folcloric susținut de Ionuț Fulea, Mariana Deac, Ansamblul Folcloric Transilvania, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, formația Codru de România și Mirela Petrean. Concertul este urmat de un prânz tradițional cu fasole și ciolan. La ora 17, copiii prezenți vor aprinde iluminatul oranamental de sărbători și luminițele de pe bradul amplasat în Centrul Vechi al Băii Mari.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here