EVENIMENT UNIC – Maramureșeanul Ionuț Hodor din Bârsana, din nou la Festivalul Național al Sculptorilor cu drujba

0
883
Ionuț Hodor (Foto: Alina Mihaela Stancioiu)

SCULPTURĂ CU DRUJBA. Maramureșeanul Ionuț Hodor (33 de ani) din comuna Bârsana participă, din nou, la Festivalul Național al Sculptorilor cu drujba, eveniment unic în România, găzduit pentru al patrulea an consecutiv în satul vâlcean Cerna (comuna Văideeni). Hodor este unul dintre puținii din cei 12 participanți înscriși în competiție care au participat la eveniment încă de la prima ediție.

 

În acest an, se vor confrunta 12 concurenți din județele Maramureș, Ilfov, Dâmbovița, Vâlcea, Neamț, Hundedoara, Argeș, Caransebeș, Timiș, Constanța și Mureș (2).

 

Organizatorii promit o ediție spectaculoasă, tema din acest an fiind dedicată copiilor (ocazionată prin inaugurarea în acest an în satul-gazdă a unui Parc de Aventuri) – astfel, tema este legată de pădure, mister și poveste. Festivalul se deschide astăzi, dar competiția propriu-zisă începe vineri, 24 iulie 2020. La final, o subliniere: bârsăuanul Hodor a devenit cunoscut în satul vâlcean organizator al competiției, după ce a sculptat o poartă maramureșeană și mai multe accesorii decorative la pensiunea în curtea căreia se organizează acest festival anual.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here