EVENIMENT – Spectacolul „Dragă doamnă profesoară”, al Teatrului Municipal Baia Mare, prezentat în cadrul campaniei „Artiştii pentru artişti”

0
195

TEATRU. În luna martie, Uniunea Teatrală din România (UNITER) desfăşoară cea de-a 17-a ediţie a campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti”, realizată în parteneriat cu instituţii de teatru din Bucureşti şi din ţară.

 

Seria acestor spectacole va fi deschisă pe 1 martie, în Bucureşti, cu „Scufiţa roşie”, adaptare de Felix Alexa după Charles Perrault, la Teatrul de Animaţie Ţăndărică, iar în țară, reprezentaţiile încep pe 4 martie, cu mai multe spectacole printre care și cel prezentat de Teatrul Municipal Baia Mare, „Dragă doamnă profesoară” (de Ludmila Razumovskaia, în regia lui Andrei Măjeri).

 

Piesa, care a avut premiera la sfârșitul lunii noiembrie în Baia Mare, îi are în distribuție pe Inna Andriucă – Elena Sergheevna, Denisa Blag – Lida, Eduard Trifa – Pașa, Andrei Dinu – Volodea, Eduard Bîndiu – Vitea.

 

Despre piesa „Dragă doamnă profesoară”, Ana Liliana Ilea a scris: “Când o profesoară primește vizita neașteptată a unui grup de elevi, nimănui nu-i trece prin gând că această întâmplare ar putea lua o turnură imprevizibilă. Tinerii absolvenți, care și-au dat ultimul examen înaintea încheierii studiilor liceale, se află într-o situație, aparent fără ieșire.

 

Treptat, devenim martorii unui proces de erodare a psihicului uman, printr-o înlănțuire de argumente machiavelic dirijate. Mecanismul alienării este atent dozat de către dramaturg, iar spectacolul se transformă într-o demonstrație milimetrică a unui bisturiu imaginar, care trece prin sufletele personajelor. Căci cruzimea nu are de-a face cu vârsta. Ea se manifestă indestructibil odată ce și-a creat terenul propice.”.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ