EVENIMENT – Spectacolul „Dragă doamnă profesoară”, al Teatrului Municipal Baia Mare, prezentat în cadrul campaniei „Artiştii pentru artişti”

0
352

TEATRU. În luna martie, Uniunea Teatrală din România (UNITER) desfăşoară cea de-a 17-a ediţie a campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti”, realizată în parteneriat cu instituţii de teatru din Bucureşti şi din ţară.

 

Seria acestor spectacole va fi deschisă pe 1 martie, în Bucureşti, cu „Scufiţa roşie”, adaptare de Felix Alexa după Charles Perrault, la Teatrul de Animaţie Ţăndărică, iar în țară, reprezentaţiile încep pe 4 martie, cu mai multe spectacole printre care și cel prezentat de Teatrul Municipal Baia Mare, „Dragă doamnă profesoară” (de Ludmila Razumovskaia, în regia lui Andrei Măjeri).

 

Piesa, care a avut premiera la sfârșitul lunii noiembrie în Baia Mare, îi are în distribuție pe Inna Andriucă – Elena Sergheevna, Denisa Blag – Lida, Eduard Trifa – Pașa, Andrei Dinu – Volodea, Eduard Bîndiu – Vitea.

 

Despre piesa „Dragă doamnă profesoară”, Ana Liliana Ilea a scris: “Când o profesoară primește vizita neașteptată a unui grup de elevi, nimănui nu-i trece prin gând că această întâmplare ar putea lua o turnură imprevizibilă. Tinerii absolvenți, care și-au dat ultimul examen înaintea încheierii studiilor liceale, se află într-o situație, aparent fără ieșire.

 

Treptat, devenim martorii unui proces de erodare a psihicului uman, printr-o înlănțuire de argumente machiavelic dirijate. Mecanismul alienării este atent dozat de către dramaturg, iar spectacolul se transformă într-o demonstrație milimetrică a unui bisturiu imaginar, care trece prin sufletele personajelor. Căci cruzimea nu are de-a face cu vârsta. Ea se manifestă indestructibil odată ce și-a creat terenul propice.”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here