EVENIMENT – Programul complet al muzeelor din Baia Mare la evenimentul Noaptea Muzeelor 2022: accesul publicului, gratuit, sâmbătă

0
238
Planetariul Baia Mare

NOAPTEA MUZEELOR 2022 – PROGRAM. Consiliul Județean Maramureș vă invită, prin instituțiile de cultură din subordinea sa, respectiv Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Satului, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, la cea de-a XIV-cea ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

 

Devenită deja o tradiție culturală, anul acesta „Noaptea Muzeelor” se va desfășura în data de 14 mai, în intervalul orar 17:00 – 24:00. Va fi o noapte spectaculoasă, în care fiecare instituție de cultură mai sus menționată vă propune o varietate de evenimente și ateliere specifice propriilor domenii de activitate.

 

Proiectul este derulat de Comisia Europeană în parteneriat cu UNESCO și are ca obiectiv principal facilitarea accesului la cultură a tinerilor și a familiilor cu copii, prin deschiderea simultană a muzeelor din întreaga Europă, pe durata unei nopți, cu intrare gratuită.

 

Programul instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Maramureș:

 

Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”

17:00 – 24:00 – Expoziția permanentă

18:00 – Vernisaj expoziție retrospectivă Carol Kondrak

17:00 și 20:00 – Atelier pictură

19:00 – Prezentarea lucrării „Podul peste Tisa de la Teceu”, de Hollosy Simon

21:00 – Proiecție new media MuzArt

 

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

18:00 – 22:30 – Ateliere meșteșugărești și expoziția de la monumentul istoric „Bastionul Măcelarilor” – “Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia”

 

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Muzeul Satului

16:00 – 20:00 – Acces gratuit în Muzeul Satului

16:00 – Vernisajul expoziției de artă fotografică „România în straie tradiționale”, Tudor Ilie

 

Clădirea Pavilionară

18:00 – 23:30 – Acces gratuit în Clădirea Pavilionară

18:00 – Moment muzical Corala Armonia Baia Mare

 

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

17:00 – 23:00 – Acces gratuit la Planetariu Baia Mare

 

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

18:00 – 24:00 – Acces gratuit la expozițiile permanente și temporare din cadrul muzeului

19:30 – Concert susținut de Corul „Sfântul Ioan Damaschinul”

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here