EVENIMENT – Primele demonstrații de handbal pe zăpadă în Maramureş

0
234
Handbal pe zăpadă

INEDIT. După ce în ultimii ani s-au organizat primele turnee de beachhandball, iar România are deja echipe naționale, handbalul pe zăpadă este noua ramură pe care dorește să o dezvolte FRH. Startul s-a dat în weekend pe pârtia Clăbucet din Predeal. Copiii au fost invitați să își testeze abilitățile handbalistice în concursuri de aruncare la poartă, iar cei mai talentați au fost premiați. În 25 februarie, pe pârtia SuperSki din Cavnic vor avea loc primele demonstrații de handbal pe zăpadă din judeţul Maramureş, în cadrul proiectului Winter Tour.

 

„Este o tendință la nivel mondial de a ieși din nou cu handbalul din sală. Să nu uităm că handbalul în 11 se juca pe teren de fotbal. Beachhandball-ul se joacă deja în mai multe țări decât cel indoor. Handbalul pe zăpadă are însă ca scop, momentan, doar promovarea handbalului în zone unde oamenii se simt bine, deci și pe pârtii de schi. Este un sport spectaculos și, dacă vom avea un feedback pozitiv din partea fanilor, poate vom avansa la nivel de competiții”, a precizat Alexandru Dedu, președintele Federaţiei Române de Handbal.

 

Coordonatorul Winter Tour, Tiberiu Pop, a explicat că această manifestare s-a născut după ce au luat legătura cu Federația Română de Handbal pentru că li s-a părut o idee extraordinară să promoveze handbalul acesta și în afara sălilor. „Încercăm să conștientizăm oamenii că există și alte sporturi în afară de fotbal și că se pot distra la aer curat într-o atmosferă cool”, a conchis Pop.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here