EVENIMENT – Lucrările artistului maramureșean Dorel Topan, expuse în Săptămâna Artei de la Miami

0
773
Dorel Topan

ARTĂ PLASTICĂ. Lucrări ale artistului maramureșean Dorel Topan (55 de ani) vor fi expuse în cadrul evenimentului Red Dot, din cadrul Săptămânii Artei de la Miami (Florida – SUA). Unul dintre cele mai longevive evenimente independente din cadrul Săptămânii Artei de la Miami, aflat la a treisprezecea ediție, Red Dot este un show dedicat artei moderne și contemporane și găzduiește în pavilioanele expoziționale lucrări propuse exclusiv de galeriile de artă. Anual, evenimentul atrage zeci de mii de vizitatori.

 

La ediția din acest an, tema evenimentului la care au confirmat participarea 75 de galerii din întreaga lume (SUA, Canada, Columbia, China, Japonia, Italia, Austria și Germania), care vor reprezenta 500 de artiști debutanți sau consacrați, este „Iluminare”.

 

Dorel Topan este prezent la Miami prin intermediul unei galerii newyorkeze, alături de alți artiști din Canada, Mexic, Finlanda, Croația etc. Lucrările lor vor fi expuse în pavilionul R114 din centrul de evenimente Mana Mynwood – un spațiu polivalent cu o întindere de aproximativ 10.000 de metri pătrați – partener strategic al Redwood Media Group (organizatorul Red Dot & Spectrum Miami).

 

Evenimentul la care va participa artistul face parte dintr-un proiect de promovare a acestuia la nivel global, care cuprinde prezentarea creației artistului plastic maramureșean Dorel Topan în Miami, Los Angeles, Las Vegas, New York, în cadrul unor expoziții sau evenimente colective. De asemenea, contractul mai cuprinde organizarea unei expoziții personale la sfârșitul anului 2020 la sediul galeriei din Manhattan.

 

Pictorul Dorel Topan s-a născut în 10 iunie 1963, în Sălsig (Maramureș) este licențiat în pictură al Universității de Nord din Baia Mare (2005), și doctor în arte plastice (2011) al Universității de Vest din Timișoara (cu teza: Dinamica orientărilor estetice în pictura contemporană). Este membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România, al European Art Gallery și al Alchemia Gallery. Are lucrări în muzee și colecții particulare din România, Ungaria, SUA, Franţa, Austria, Germania, Italia, Republica Moldova, Serbia, Malaezia, Anglia, Grecia.

 

Săptămâna Artei de la Miami, desfășurată în perioada 5-9 decembrie, este un eveniment efervescent în cadrul căruia au loc, anual, în luna decembrie, peste 20 de târguri internaționale de artă care reunesc peste 1.200 de galerii de artă din întreaga lume și câteva mii de artiști. Pentru a spori vizibilitatea și accesibilitatea, organizatorii inaugurează, concomitent, și un târg de artă virtual.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here