EVENIMENT – La 690 de la atestarea documentară a orașului Baia Mare: vestigii şi mărturii istorice medievale

0
726

ISTORIA CETĂȚII. Joi, 13 iunie 2019, începând de la ora 15.00, la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare (situat în Piaţa Izvoarelor nr. 1), Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş (în parteneriat cu Serviciul Judeţean Maramureş al Arhivelor Naţionale și Colegiul de Arte Baia Mare) vernisează expoziția-eveniment „Rivulus Dominarum 690 – Vestigii şi mărturii istorice medievale”, ocazionată de împlinirea a 690 de ani de la atestarea documentară a oraşului Baia Mare (în trecut, Rivulus Dominarum – Râul Doamenlor).

 

Expoziția prezintă obiecte de patrimoniu din colecțiile muzeale și panouri informative despre istoria și atestarea orașului Baia Mare. Vor fi reprezentate momente istorice, aspecte din cotidianul medieval și însemne ale diverselor bresle. De asemenea, vor fi puse în valoare mineritul şi monetăria – principalele îndeletniciri în jurul cărora s-a dezvoltat oraşul medieval Baia Mare.

 

Evenimentul va fi deschis cu un recital de muzică medievală susținut de elevii profesorului Mihai Corlan de la Colegiul de Arte Baia Mare: Madian Hokman (cls. a IX-a clarinet), Răzvan Gromutz (cls. a X-a clarinet), Mihai Papelaş (cls. a XI-a clarinet), Ioan Turc (cls. a XI-a oboi), Daniel Filipan (cls. a IX-a vioară), Florin Varga (cls. a IX-a vioară), Andrei Petruş (cls. a XI-a canto), Alex Cicioc (cls. a XI-a canto), Cătălin Pop (cls. a XI-a canto).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here