EVENIMENT – Inaugurarea Centrului Cultural din Berbești, în semn de recunoștință înaintașilor care au pus bazele României Mari

0
108

CENTRUL CULTURAL – UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE. Astăzi, 24 ianuarie 2023, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, în satul Berbești (comuna Giulești) a fost inaugurat Centrul Cultural. Președintele PNL Maramureș și al Consiliului Județean, Ionel Bogdan, prezent la inaugurarea organizată de autoritățile locale – respectiv, Laurentiu Batin, primarul comunei Giulești -, alături de Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, Anca Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, și Ioan Muntean, inspector general adjunct al ISJ Maramureș, a declarat:

 

„La Giulești, la fel ca în tot Maramureșul, tradițiile fac parte din viața comunității, iar astăzi ne-am bucurat să sărbătorim împreună această zi, am dat mână cu mână și ne-am prins într-o frumoasă horă a unirii.

 

Îl felicit pe Laurențiu Batin, primarul comunei Giulești, și pe Ștefan Codrea, viceprimarul comunei, pentru implicare și pentru toate proiectele pe care le realizează pentru dezvoltarea comunității și pentru bunăstarea giuleștenilor”.

 

 

Cu această ocazie, s-a vorbit despre actul de la 24 ianuarie 1859, care a pus bazele construirii României Mari, despre recunoștința păstrată înaintașilor noștri, dar și despre importanța păstrării tradițiilor noastre.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here