EVENIMENT – Înaintea concertului de la Baia Mare: Teo Milea și învăluitoarele povești ale pianului său

0
270
Teo Milea

CONCERT. În  4 martie, de la ora 19.00, la Sala ATP Tech Center din Baia Mare (B-dul Regele Mihai I, nr. 67), este programat spectacolul-concert al pianistul și compozitorul Teo Milea, eveniment organizat de Asociația One Sound. Doritorii mai găsesc bilete pe bit.ly/3x6yZko.

 

Despre Teo Milea

 

La un moment dat al carierei de pianist, Teo Milea a avut curajul să dea statut de compoziție „improvizațiilor” muzicale de acasă și să le prezinte în public. Curajul i-a fost răsplătit și, destul de repede, a devenit un reper în muzica neoclasică, crossover, și unul dintre artiștii preferați ai publicului tânăr.  „Cele șapte note muzicale sunt aidoma numerelor de la loto, care pot crea milioane de variante, dar dacă le așezi într-o ordine elegantă care să fie pe placul tău, dar și al publicului, atunci ai tras biletul câștigător”, a explicat pianistul-compozitor.

 

„Baza mea de formare este muzica clasică, unde mă regăsesc cel mai bine ascultând-o. Dar îmi delectez urechile cu mare bucurie cu un jazz de calitate, un soul cu eleganță. Nici de rock sau pop nu fug și, uneori, ascult cu mare drag o muzică lăutărească autentic românească. Orice gen muzical ascult, îmi place să-l devorez în forma lui pură, autentică, nealterată […]

 

După 20 de ani de școală de muzică clasică, nici să vrei nu mai poți scăpa de ea. A intrat atât de adânc în ADN-ul meu încât va face parte din mine până în ultima clipă. Nu mi-am propus să schimb muzica atunci când am început să compun, dar mi-am dorit să pot dărui publicului meu un material sonor care să umple sufletul și să scoată preț de o oră omul din lumea reală și să-l lase să zburde într-o lume de poveste în care el sau ea sunt personajele principale”, a mărturisit Teo Milea.

 

Teo Milea va susține recitalul din Baia Mare la un pian premium, Bösendorfer VC 280, o firmă de tradiție, care a fost furnizor oficial de piane pentru curtea Împăratului Austriei. Întrebat dacă are o culoare preferat pentru pian, el nu a exclus nicio nuanță, exceptând albul. „Atunci când cânt la pian, culoarea lui se schimbă în funcție de culoarea muzicii din sufletul meu și camera devine un basm cu personaje care mai de care mai interesante”, a accentuat Teo Milea poveștile pianului său.

 

„Cu fiecare concert pe care îl susțin simt că, datorită amatorilor de muzică bună, eu mă rafinez din ce în ce mai mult, pentru că dorința lor de nou pune un fel de presiune pe umerii mei, pentru a le dărui și mai mult și mai frumos”, recunoaște Teo Milea. Nu avem dreptul de a-l împiedica să se rafineze!



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here