EVENIMENT – În Șomcuta Mare, tradiționala expoziție-concurs cu vânzare de ovine și caprine din rase valoroase

0
479

ZOOTEHNIE. Duminică, începând cu ora 10, în orașul maramureșean Șomcuta Mare debutează cea de XI-a ediția a expoziției cu vânzare a ovinelor și caprinelor, organizatorii anunțând prezența a peste 40 de crescători din județ, precum și a unor reprezentanţi ai asociaţiilor de crescători de ovine din ţară și ai instituţiilor judeţene din sectorul agricol. Aceștia vor prezenta peste 500 de exemplare de berbeci, oi-mame, mioare, miori şi tineret născute în acest an, evenimentul fiind și unul de tip concurs, în care se vor premia cele mai valoroase exemplare.

 

Organizatorii manifestării sunt Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Maramureşul” (condusă de Gheorghe Buda, care este și primarul orașului), Consiliul Local şi Primăria Şomcuta Mare, pentru buna desfășurare a evenimentului dându-și concursul și Centrul Regional de Zootehnie 6 Nord-Vest şi Oficiul Judeţean de Zootehnie Maramureş.

 

Principalele obiective ale tradiționalei expoziții de ovine și caprine din Șomcuta Mare constau atât din oferirea spre vânzare a unor exemplare valoroase, cât şi informațiile privind dezvoltarea afacerilor din sistemul zootehnice, oferite crescătorilor de specialiştii invitați la eveniment.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here