EVENIMENT – În Șomcuta Mare, tradiționala expoziție-concurs cu vânzare de ovine și caprine din rase valoroase

0
474

ZOOTEHNIE. Duminică, 27 octombrie, la Târgul de animale din Șomcuta Mare are loc tradiționala expoziție de ovine și caprine, eveniment ajuns la ediția a XIII-a și organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”, organizație prezidată de actualul primar al orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, și care cuprinde aproximativ 600 de crescători de oi și capre din județ.

 

Expoziția de la Șomcuta Mare este organizată tip concurs, premiile decise de juriu (format din specialiști de la Direcția pentru Agricultură, Oficiul Regional de Zootehnie, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Colegiul Medicilor Veterinari) urmând să fie acordate pe secțiuni: oi-mame, mioare și tineret.

 

Pe lângă concursul propriu-zis, la care s-au înscris aproximativ 40 de crescători de animale, vor fi amenajate peste 50 de standuri cu cele mai frumoase exemplare oferite spre vânzare, însă printre obiectivele principalele ale manifestării este și ajutorul oferit crescătorilor de specialiștii invitați la eveniment, prin informații privind dezvoltarea afacerilor din sistemul zootehnice.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here