EVENIMENT – În Șomcuta Mare încep Zilele Culturale ale orașului

0
563

SĂRBĂTOARE. Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 13, încep Zilele orașului Șomcuta Mare, eveniment desfășurat sub titulatura Zilele Culturale și sub sloganul „Cultură, tradiție și continuitate în Țara Chioarului”. Evenimentele debutează cu parada portului popular se vor desfășura pe parcursul a două zile, în Parcul Horea și la Casa de cultură „Aurel Butean” din localitate.

 

În cadrul manifestării are loc Festivalul Național de Folclor “Cânt și joc în Maramureș”, un recital de muzică corală (corurile Cânturi de Chioar din Vălenii Șomcutei, Buciumenii Chioarului din Buciumi, Cioltișorul din Ciolt, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare și Glasul Chioarului din Șomcuta Mare) și concerte de muzică populară, pop și rock (Compact, Remakers, Andrei și Andreea Petruș, Antonia și Tania Criste etc.).

 

Duminică, în cadrul regalului folcloric, în Șomcuta Mare are loc un recital de muzică ucraineană susținut de grupul de muzică tradițională din Nadvirna. Evenimentul orașului Șomcuta Mare se încheie duminică, 24 iunie, la ora 20.30, după regalul folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here