EVENIMENT – În Ocna Șugatag, tradiționala expoziție-concurs de oi și capre

0
564

ZOOTEHNIE. Duminică, 21 octombrie, de la ora 10, în târgul din Ocna Șugatag, Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul” organizează Expoziția-concurs de ovine și caprine, eveniment anual ajuns la cea de-a 12-a ediție.

 

Președintele asociației, Gheorghe Buda (primar al orașului Șomcuta Mare), a explicat că decizia mutării pentru prima oară a tradiționalului eveniment al crescătorilor de ovine și caprine din Șomcuta Mare în Ocna Șugatag a fost luat de Adunarea Generală a asociației, organizație formată din aproximativ 600 de crescători din Maramureș.

 

Evenimentul anual organizat de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul” nu este doar o expoziție a celor mai frumoase exemplare, ci este și un concurs, un juriu alcătuit din specialiști (de la Oficiului Regional de Zootehnie, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentului, Colegiul Medicilor Veterinari) urmând să decidă premii la trei secțiuni (oi-mame, mioare și tineret).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here