EVENIMENT – Dezvelirea Troiței Eroilor, monument închinat eroilor tăuțeni căzuți în cele două războaie mondiale

0
306

TROIȚĂ. Luni, 21 mai, începând de la ora 12, în Tăuții de Sus (localitate aparținând de orașul Baia Sprie) au loc ceremonialele militar și religios ocazionate de dezvelirea Troiței Eroilor, monument închinat eroilor tăuțeni căzuți în cele două războaie mondiale.

 

Monumentul, amplasat în fața Bisericii cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” din Tăuții de Sus, a fost realizat la inițiativa Asociației „Grupul de inițiativă băispreană” și cu sprijinul autorității publice locale în semn de omagiu adus eroilor locali la împlinirea a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial, „războiul reîntregirii neamului românesc”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here