EVENIMENT – Consiliul Județean Maramureș vă invită la cea de-a XIV-a ediție „Crăciun în Maramureș”

0
1388

CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ 2022 – PROGRAM. Sâmbătă, 17 decembrie, evenimentul de suflet al maramureșenilor revine în Muzeul Satului din Baia Mare. An de an, „Crăciun în Maramureș” reprezintă o dovadă a respectului față de moștenirea culturală asociată celei mai frumoase sărbători, dar și o manifestare a bucuriei de a împărtăși cu întreaga comunitate magia acestei perioade.

 

Cea de-a XIV-a ediție a evenimentului „Crăciun în Maramureș” este organizată de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș. Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc la ora 11:00, accesul publicului în incinta Muzeului Satului fiind permis începând cu ora 10:00 (aveți programul în imaginea alăturată, click pe foto pentru un format potrivit pentru lectură).

Ulițele înguste ale „Satului de pe Deal” din Baia Mare vor fi din nou animate de cetele de colindători, iar în curțile gospodăriilor, gazdele „veseloase” venite din cele patru „țări” ale Maramureșului se vor întrece în prepararea de bucate cu care să răsplătească primirea veștii Nașterii Domnului. Bicaz, Gârdani, Cavnic, Mireșu Mare, Groși, Recea, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Târgu Lăpuș, Giulești, Bogdan Vodă, Călinești, Petrova și Poienile de sub Munte sunt unitățile administrativ-teritoriale care își vor asuma rolul de gazde și vor promova în cadrul evenimentului tradițiile și obiceiurile zonelor pe care le reprezintă. Din programul acestei ediții nu va lipsi nici Târgul de Crăciun, astfel că ajutoarele Moșului vor putea găsi pe mesele meșterilor și producătorilor locali daruri dintre cele mai inspirate.

 

Atmosfera festivă va fi completată de grupurile de colindători, care vor susține recitaluri pline de emoție pe scena amplasată în curtea Casei Bozânta. Pentru această ediție, organizatorii au pregătit publicului și o serie de surprize muzicale, astfel că pe scenă vor urca și artiști îndrăgiți precum: Florentina și Petre Giurgi, Grupul Iza și Năstăcuța Iuga. De asemenea, doi invitați speciali și-au anunțat prezența la eveniment. Mircea Bravo și Tanti Lenuța din Chinteni, cunoscuți în mediul online, dar și pe marile ecrane, vor veni să se convingă de ospitalitatea maramureșenilor.

 

Nu în ultimul rând, cu sprijinul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” și al partenerilor media, magia „Crăciunului în Maramureș” va ajunge și de această dată pe micile ecrane.

 

V-așteptăm cu mare iureș la „Crăciun în Maramureș”!

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here