EVENIMENT – Cel mai vechi festival internațional de teatru din România, din 22 iunie, în Baia Mare: “Atelier”, cu o săptămână de spectacole din 5 țări

0
360

FESTIVALUL ATELIER 2021. În perioada 22-30 iunie 2021, în Baia Mare are loc a 27-a ediție a celui mai vechi festival internațional de teatru din România: Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului “Atelier”. Evenimentul revine pe scenă după o pauză de un an, forțată de pandemia de COVID-19, în organizarea Asociației Culturale Atelier ’92  și a Teatrului Municipal Baia Mare.

 

Festivalul s-a caracterizat încă de la prima sa ediţie (1992) ca o manifestare teatrală cu caracter exploratoriu, care îşi propune să realizeze, prin intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării şi dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă şi artei actorului secolului XXI, precum și să creeze un cadru instituţionalizat pentru afirmarea formelor noi de expresie teatrală.

 

“Atelier” provoacă apariţia formelor inovatoare şi în teatrele de repertoriu, urmărind să creeze o rampă de lansare pentru tinerii artişti interesaţi de experienţele novatoare, precum și să ofere companiilor particulare posibilitatea de a-şi prezenta producţiile axate în principal pe înnoirea limbajului teatral.

 

Ediţia din acest an este a 12-a organizată în Baia Mare și are în program spectacole din Franța, Belgia, Maroc, Ungaria şi România, colocvii, lansări de carte, conferințe, proiecții de filme, expoziții, concerte. Vom reveni cu programul complet al ediției din acest an.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here