EVENIMENT – Caravana Filmelor TIFF Unlimited ajunge pentru prima oară în satul maramureșean Breb: trei seri de filme cu intrare liberă

0
308

TIFF UNLIMITED. În perioada 15-17 iulie 2022, în satul maramureșean Breb poposește pentru prima oară Caravana Filmelor TIFF Unlimited, eveniment aflat la cea de-a XIII-a ediție. Urmează trei seri de cinema în aer liber, în pitoreasca atmosferă asigurată de Casa din Vale. Intrarea va fi liberă.

 

Maramureșenii vor începe weekend-ul în hohotele de râs garantate de pelicula „Dineu cu vecinii de sus”, o comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Filmul a fost nominalizat la 5 premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking).

 

Seara de sâmbătă, 16 iulie, îi provoacă pe toți spectatorii la o incursiune spectaculoasă prin frumusețile autohtone, prin intermediul documentarului „România Sălbatică”, câștigător a 3 Premii GOPO anul acesta – Cel mai bun sunet, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun documentar. Cea mai spectaculoasă producție dedicată naturii din țara este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurcan. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârșită, care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne în muzica mainstream.

 

Săptămâna se încheie cu mister și suspans duminică, 17 iulie, când legendarul actor Gérard Depardieu revine pe marele ecran în „Maigret”, cel mai nou film al multi-premiatului regizor Patrice Leconte. Spectatorii vor avea ocazia să-l urmărească într-un rol care-i vine mănușă, cel al comisarului Maigret, personaj iconic creat de romancierul Georges Simenon, care anchetează cazul misterios al unei crime care a îngrozit Parisul.

 

Programul complet (locația Casa din Vale – satul Breb):

 

Vineri, 15 iulie, ora 21.30

• Dineu cu vecinii de sus (Spania) – regia Cesc Gay, durata 82 minute, cu: Belén Cuesta, Javier Cámara, Alberto San Juan, Griselda Siciliani.

Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de deasupra. Salva şi Laura sunt puţin mai tineri şi i-au primit cu braţele deschise atunci când s-au mutat în clădire, dar gemetele constante ce se aud din apartamentul lor a devenit o sursă de tensiune pentru Julio şi Ana. Şi ce nu ştiu cei doi este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

 

Sâmbătă, 16 iulie, ora 21.30

• România Sălbatică (România) – regia Dan Dinu, Cosmin Dumitrache, durata 123 minute, cu: Adrian Titieni.

La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile surprinse timp de mai bine de 7 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești. Țara ta, așa cum nu ai văzut-o până acum!

 

Duminică, 17 iulie, ora 21.30

• Maigret (Franța & Belgia) – regia Patrice Leconte, durata 89 minute, cu: Gérard Depardieu, Jade Labeste, Mélanie Bernier, Bertrand Poncet.

O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.

 

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here