EVENIMENT – Băimăreanul Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor român, vernisează în România prima expoziție din ultimii 14 ani, imediat după Paști

0
1430
Adrian Ghenie

VERNISAJ ADRIAN GHENIE. Băimăreanul Adrian Ghenie (45 de ani), cel mai bine cotat pictor român, vernisează la 20 aprilie 2023, de la ora 18.00, la Pavilionul ISHO din Timișoara (localizat pe Bulevardul Take Ionescu nr. 50-52), prima expoziție personală din ultimii 14 ani din România: „Corpul imposibil” („The Impossible Body”) – curator: Diana Marincu. Expoziția va conține desene și picturi create special pentru acestă expoziție și expuse în premieră mondială la Timișoara, oraș care în acest an este Capitală Europeană a Culturii.

 

Evenimentul este organizat de  Fundația Art Encounters, înființată și prezidată de antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor. Pentru cei care vor să intre în dialog cu artistul Adrian Ghenie (prezent la vernisaj), Fundația Art Encounters organizeză pe 21 aprilie, de la ora 18.00, un eveniment special Meet the Artist, care va include un tur ghidat realizat de Adrian Ghenie împreuna cu Diana Marincu (curatorul expoziției).

 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 aprilie – 18 iunie, între orele 12-18, de miercuri până duminică, în incinta Pavilionului ISHO (un proiect rezidențial de amploare din Timișoara creat cu scopul de a redefini spațiul urban și a genera o alternativă contemporană la ceea ce înseamnă a locui în oraş). Accesul pentru public este gratuit.

 

Adrian Ghenie s-a născut 13 august 1977 la Baia Mare și este absolvent al Universității de Arte din Cluj-Napoca (promoția 2001). Este considerat unul dintre reprezentantii noului val al artei vizuale românești. Mai multe lucrări ale sale (The Fake Rothko, The Sunflowers in 1937, Lidless Eye, Pie Fight Interior 12 etc.) s-au vândut la licitații internaționale cu prețuri de peste 1 milion de dolari, cu un vârf de 10,3 milioane de dolari (anul trecut, pentru Pie Fight Interior 12). Ghenie trăiește astăzi la Berlin.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here