EVENIMENT – Artiști din șase țări, la „Atelier”, cel mai vechi festival internațional de teatru din România: biletele se pun în vânzare din 24 mai

1
397
Radu Macrinici

TEATRU. A XXV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru „Atelier” (și a X-a desfășurată în Baia Mare), eveniment organizat în perioada 1-9 iunie, are în program spectacole din Italia, Belgia, Coreea de Sud, Spania, Ungaria şi România.

 

Organizatorii (Teatrul Municipal Baia Mare și Asociația Culturală Thespis) au anunțat că începând de joi, 24 mai, se pot achiziționa (la casieria Teatrului) biletele la spectacolele programate în cadrul Festivalului „Atelier”, „manifestare teatrală neconvenţională cu caracter exploratoriu, care îşi propune să realizeze, prin intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării şi dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă şi artei actorului secolului XXI”.

 

Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier” ( început şi desfăşurat timp de 13 ani la Sfântu Gheorghe şi continuat apoi la Sighişoara, Satu Mare şi Baia Mare) a fost inițiat de dramaturgul Radu Macrinici, acum director al Teatrului Municipal din Baia Mare, și urmărește să creeze un cadru instituţionalizat pentru afirmarea formelor noi de expresie teatrală, să provoace apariţia acestor forme inovatoare şi în teatrele de repertoriu, să stimuleze spiritul de avangardă, să creeze o rampă de lansare pentru tinerii artişti.

 

La ediția 2018 a festivalului vor participa: Teatrul Municipal Baia Mare, Teatro Dell’Argine din Bolgna (Italia), Teatrul Regina Maria (Oradea), Teatrul de Nord (Satu Mare), Teatrul de Păpuși Puck (Cluj-Napoca), Tot Value Theatre Seul (Coreea de Sud), Compania Campi Qui Pugui din Barcelona (Spania), Compania Kimani din Barcelona (Spania), Compania Industrial Teatera din Barcelona (Spania), Teatrul Dramatic Fany Tardini (Galați), Teatrul Național Tîrgu Mureș, Maladype Theatre (Ungaria), Teatrul Aureliu Manea (Turda), Teatrul de Stat din Constanța, Teatrul Vascellor din Roma (Italia), Compania Aradi Kamaraszinhaz (Arad), Compania Maszk Egyesulet din Szeged (Ungaria) și Teatrul Național I.L. Caragiale din București.

 

Prețul biletelor este 10 lei pentru spectacolele care se desfășoară în sălile Teatrului Municipal și 5 lei pentru spectacolele care se desfășoară la sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare. Decernarea premiilor are loc sâmbătă, 9 iunie, începând de la ora 21.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here