EVENIMENT – (Aproape) Totul despre Raliul Maramureşului, etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2023: echipaje, mașini, favoriți, clasament

1
3888

RALIUL MARAMUREȘULUI 2023. Vineri, 23 iunie 2023, la ora 20.00, din parcarea retail park-ului Baia Mare Value Center (localizat pe B-dul Regele Mihai I nr. 53), se dă startul festiv în Raliul Maramureşului, a treia etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2023.

 

Raliul, prevăzut cu 10 probe speciale programate pe o lungime de 124 de kilometri, va începe efectiv sâmbătă, la ora 9.30, în acea zi având loc 7 probe speciale, care totalizează 80 de kilometri prin Preluca, Copalnic Mănăștur, Codru Butesii și Baia Mare (unde are loc proba Superspecială, în centrul nou al orașului, pe traseul str. Gheorghe Șincai – str. Culturii – Bd. Independenței). Duminică, cu start la ora 8.00, sunt programate 3 probe care însumează 40 de kilometri și care include o probă nouă, Power Stage, între Boiu Mare și Vima Mică. La ora 16.15 a fost programată premiera, tot în parcarea Baia Mare Value Center.

 

La Raliul Maramureșului sunt înscrise 63 de echipaje, dintre care 10 vor concura pe modele de top cu configuraţie Rally2. În acest moment, după primele două etape, din Harghita și Argeș, liderul provizoriu și surprinzător al campionatului este, în premieră, juniorul Norbert Maior (care o are ca copilot pe sora sa, Francesca), cu 58 de puncte. Maior pilotează un model inferior față de adversarii săi, Peugeot 208 Rally4, fiind primul lider provizoriu al campionatului în era modernă a raliurilor cu un model cu tracțiune față.

 

Maior este urmat în clasament de septuplul campion național absolut Simone Tempestini (Porsche 997 RGT) cu 49 de puncte – câștigător al etapei a 2-a, din Argeș -, Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2) cu 46 de puncte și Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) cu 45 de puncte – câștigător al etapei 1, din Harghita.

 

Conform Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, favoritul întrecerii din Maramureș este campionul național absolut Simone Tempestini (a câștigat 7 din ultimele 8 ediții), care s-a impus aici și în 2021, iar anul trecut a încheiat acest raliu pe locul 2, fiind devansat de suprinzătorul pilot bulgar Ignat Petrov Issaev, ce concura pentru prima oară în România. Față de ediția din 2022, când Tempestini a pilotat un automobil Skoda Fabia R5, la ediția din acest an campionul en-titre pilotează un model Porsche 997 RGT.

 

La start vor mai fi prezenți prestigioșii piloți Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally 2 Evo), veteranul Bogdan Marişca (Skoda Fabia Rally 2 – coleg cu Tempestini la Napoca Rally Academy), Mihai Manole (Skoda Fabia Rally 2), Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally 2), Sorin Badea (Skoda Fabia Rally2), Călin Bucur (Skoda Fabia Rally2) și alții.

 

În foto alăturat
(click pentru
mărirea imaginii)
aveți drumurile
pe care
circulația publică
va fi oprită
și perioadele orare
în care este valabilă
această decizie.

 

 

* Foto: @Simone Tempestini

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sunteti niste nesimtiti! Castane, raliu, zilele X, zilele Y, festivitati pentru oricine si orice toate pe bld. Unirii. La ce mizerie lasa in urma toti „expozantii” si „festivalii” cateva zile zona e insuportabila! Abia astept sa sa mute primarul la fostul BCR ca sa „simta” mirosul de fecale si urina de dupa chermezele organizate si autorizate de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here