EVENIMENT – Actrița Lorena Lupu își lansează în Baia Mare volumul de proză scurtă „Trollywood”

0
577
Lorena Lupu

VOLUM. Proiectul editorial „Trollywood” al actriţei şi scriitoarei Lorena Lupu adună cele mai dezbătute și incitante texte de proză scurtă. Din 2014, actrița a abandonat cea de-a doua sa dragoste, presa (a scris pentru reviste ca Maxim, Playboy, VICE, Tabu, Reader’s Digest etc.), și s-a „retras” pe blogul ei, „Trollywood”, devenind în scurt timp una dintre cele mai citite și controversate (prin subiectele abordate și stilul ei acid) bloggerițe din țară. Cartea de față, care păstrează titlul blogului, este un „worst of” al textelor publicate de ea online în ultimii 10 ani.

 

Fie că sunt sketch-uri, întâmplări de-a drepturi cretine cu oameni și mai cretini, povestiri de amor ratat, „memorii” care te poartă cu autostopul de la Sfântu Gheorghe la București și viceversa, din crâșme dubioase pe străzi de negăsit nici cu GPS-ul sau pe scene importante unde au loc lucruri total neimportante, Lorena Lupu reușește să surprindă prostia și ipocrizia umană în formele ei pure și să te facă, dincolo de porțiile sănătoase de râs, să empatizezi cu subiecte şi persoane despre care nici nu ai fi crezut c-o să-ți pese.

 

Baia Mare face parte dintre cele 16 orașe care au fost alese pentru acest turneu de lansare, Trollywood Walk of Shame,  e primul finanţat integral de cititorii cărţii, printr-o campanie de crowdfunding. Alături de autoare va fi prezent și editorul Hyperliteratura, Andrei Ruse, care a publicat cartea. În Baia Mare, evenimentul de lansare are loc dumincă, 22 octombrie 2017, începând cu ora 20, la LOG OUT, str Vasile Lucaciu nr 1.

 

Despre Lorena Lupu

 

Lorena Lupu s-a născut în Sfântu Gheorghe. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Secţia Actorie, în clasa lui Florin Zamfirescu. În 2006, debutează atât în teatru, cu rolul principal din „Război cu Troia nu se face”, de Jean Giraudoux (Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional „Rondo Capriccioso”, care, la vremea respectivă, se bucură de recenzii pozitive. Urmează romanul „Bătăuşu’ de Câmpi” (2007), experimentul literar-fotografic „Hyde Park” (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr, iar în 2012, revine în atenţia cititorilor cu romanul erotic „Dona Juana”.

 

Debutează ca dramaturg în 2011, contribuind cu texte pentru spectacolul „Requiem. Nu ştii nimic despre mine”, al coregrafului Răzvan Mazilu. Recidivează în 2013, cu „Povestiri din Miserupia”, piesă cu care e selectată în festivaluri din Sibiu, Târgovişte sau Sfântu Gheorghe, şi cu care bate ţara în lung şi mai ales în lat. Este, de asemenea, co-autor al spectacolului „Vorbeşte cu mine”, de Ion Ardeal-Ieremia, pentru Teatrul Naţional din Timişoara, în 2016.

 

Joacă în filmele „Return of the Living Dead 4”, „Je vous trouve tres beau, Diaz” şi în serialele „Las Fierbinţi” şi „Lecţii de viaţă”, și are o celebră apariţie la emisiunea „iUmor”, pentru care postul Antena 1 a fost și amendat de CNA.

 

Obţine Premiul de Interpretare „Timică” la Gala Tânărului Actor, ediţia 2008, împreună cu actorul Dorin-Eugen Ionescu, pentru spectacolul „Apa de Havel”, după Matei Vişniec. În 2011, ia Premiul I la categoria „Experiment” a Galei Superscrieri, organizată de Fundaţia FFFF.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here