EVENIMENT – A X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș” va avea loc în Baia Mare, de Sfinții Constantin și Elena, în 20-21 mai

0
2852
Ionel Bogdan (dreapta), președintele Consiliului Județean Maramureș

MARAMUREȘ – TRADIȚII. Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, organizează cea de-a X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș”. Evenimentul se va desfășura în perioada 20-21 mai 2023, între orele 12.00-18.00, în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare (str. Gheorghe Șincai nr. 46).

 

Meșterii populari vor expune cele mai frumoase cămeși, zadii, gătii, mânecări, opinci, straițe, zgărdane, brățări. Tot aici veți găsi obiectele de decor, măști arhaice, calendarele realizate din lemn, adevărate bijuterii din lut și ceramică, precum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea.

 

Producătorii tradiționali prezenți la Târgul „Bun de Maramureș” vă vor oferi atât spre vânzare cât și spre degustare zacuscă, murături, dulcețuri, piure de castane, limonadă, siropuri și, nu în ultimul rând, leacuri din natură. Toți cei care vor vizita târgul se pot îndulci la standurile cu prăjituri, precum și la cele cu miere și produse apicole. Parfumul de lavandă este deja o notă specifică evenimentului și este asigurat de producătorii de uleiuri esențiale și de produse cosmetice naturiste.

 

Surpriza acestei ediții aniversare este Tombola „Bun de Maramureș”, care va avea trei premii constând în produse oferite de meșterii populari și producătorii tradiționali participanți la târg. Astfel, celor cărora vor achiziționa produse în valoare de minim 50 de lei/comerciant li se vor oferi, de către meșteri și producători, bilete pentru tombolă. Regulamentul de participare la tombolă va putea fi consultat atât la standuri cât și lângă urnă. Urna va fi amplasată în incinta Consiliului Județean Maramureș, corpul C, sub stricta supraveghere a gardianului de serviciu. Deschiderea tombolei va avea loc sâmbătă 20 mai 2023, ora 12.00 și se va închide duminică, 21 mai ora 16.00, urmând ca extragerea să aibă loc la ora 16.15, în cadrul târgului.

 

Responsabili pentru voia bună și atmosfera de sărbătoare a evenimentului vor fi elevii claselor de canto și instrumente de la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, precum  și ansamblurile folclorice din județ, „Vasile Lucaciu” din Șișești și „Măgura” din Cernești, care vor oferi momente artistice de neuitat, în ambele zile ale Târgului „Bun de Maramureș”, începând cu orele 14.00.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here