EVALUARE – Un spital privat din Maramureș, printre cele 20 de spitale din România acreditate în categoria a II-a

1
539

ACREDITARE. De la acreditare în categoria a V-a (decizie de prelungire a procesului de acreditare – prima din categoria acreditărilor), Euromedica Hospital din Baia Mare a primit din partea Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) acreditare de categoria a II-a (acreditat cu recomandări). În acest moment, în România există doar 20 de spitale încadrate în categoria a II-a de acreditare.

 

Euromedica Hospital din Baia Mare este primul spital privat din România care a fost acreditat de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), în 15 iulie 2011. La mai puțin de 8 ani de la acreditarea inițială, spitalul privat din Maramureș a primit un grad superior de acreditare după ce standardele de acreditare sub 51% au fost îndeplinite, a anunțat ANMCS.

 

Practic, au fost remediate unele neconformităţi: a instruit medicii cu privire la utilizarea unitară a criteriilor de stabilire a modalităţii de rezolvare a cazului, la evaluarea iniţială a pacienţilor şi din punct de vedere al riscului infecţios, la evaluarea pacientului în funcţie de particularităţile imediate de îngrijire – modalitate de transport pe secţie, dietă, tip pat, tip saltea – toate acestea fiind consemnate pe foaia de observaţie.

 

De asemenea, unitatea medicală din Baia Mare a reuşit şi integrarea unei funcţii de psiholog/asistent social implicat în asigurarea continuităţii îngrijirilor. Unităţile sanitare sunt clasate pe categorii de acreditare pentru a conferi încredere în competenţa tehnico-profesională şi organizatorică a acestora. Acreditarea este un proces de evaluare externă, imparţial şi independent, realizat de persoane special pregătite pentru acest demers.

 

În România, categoriile de acreditare a spitalelor sunt: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare, iar Categoria VI – neacreditat.

 

2mnews

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Primele patru spitale publice din Romania acreditate de CoNAS au fost, in 2011, Institutul Matei Bals (primul din Bucure?ti), Spitalul Grigore Alexandrescu , Spitalul Carol Davila, Spitalul Militar de Urgenta Constantin Papilian din Cluj Napoca si Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti.

LĂSAȚI UN MESAJ