EVALUARE – Un spital privat din Maramureș, printre cele 20 de spitale din România acreditate în categoria a II-a

3
1140

ACREDITARE. De la acreditare în categoria a V-a (decizie de prelungire a procesului de acreditare – prima din categoria acreditărilor), Euromedica Hospital din Baia Mare a primit din partea Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) acreditare de categoria a II-a (acreditat cu recomandări). În acest moment, în România există doar 20 de spitale încadrate în categoria a II-a de acreditare.

 

Euromedica Hospital din Baia Mare este primul spital privat din România care a fost acreditat de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), în 15 iulie 2011. La mai puțin de 8 ani de la acreditarea inițială, spitalul privat din Maramureș a primit un grad superior de acreditare după ce standardele de acreditare sub 51% au fost îndeplinite, a anunțat ANMCS.

 

Practic, au fost remediate unele neconformităţi: a instruit medicii cu privire la utilizarea unitară a criteriilor de stabilire a modalităţii de rezolvare a cazului, la evaluarea iniţială a pacienţilor şi din punct de vedere al riscului infecţios, la evaluarea pacientului în funcţie de particularităţile imediate de îngrijire – modalitate de transport pe secţie, dietă, tip pat, tip saltea – toate acestea fiind consemnate pe foaia de observaţie.

 

De asemenea, unitatea medicală din Baia Mare a reuşit şi integrarea unei funcţii de psiholog/asistent social implicat în asigurarea continuităţii îngrijirilor. Unităţile sanitare sunt clasate pe categorii de acreditare pentru a conferi încredere în competenţa tehnico-profesională şi organizatorică a acestora. Acreditarea este un proces de evaluare externă, imparţial şi independent, realizat de persoane special pregătite pentru acest demers.

 

În România, categoriile de acreditare a spitalelor sunt: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare, iar Categoria VI – neacreditat.

 

2mnews

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Romanii se orienteaza catre spitalele private atunci cand nu au de ales, fiind pusi pe liste interminabile de asteptare la stat sau pentru ca se tem de malpraxis si rele tratamente in spitalele de stat. De frica, de nevoie, merg la spitalele private, unde costurile unei zi de internare se adauga celor deja piperate, aferente interventiilor chirurgicale. Cat costa o zi de spitalizare la cele mai mari spitale private din Capitala?

  2. Primele patru spitale publice din Romania acreditate de CoNAS au fost, in 2011, Institutul Matei Bals (primul din Bucure?ti), Spitalul Grigore Alexandrescu , Spitalul Carol Davila, Spitalul Militar de Urgenta Constantin Papilian din Cluj Napoca si Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti.

    • Mențiunea din articol e corectă: primul spital privat din România acreditat de CoNAS (în iulie 2011) a fost Euromedica Baia Mare. Dvs. ați enumerat patru spitale publice (de stat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here