ESTIMARE 2MNEWS – Când se introduce în licitație execuția drumului rapid Baia Mare – Suceava

0
480

DRUM RAPID. Analizând termenele și declarațiile oficiale, 2mnews estimează că proiectarea (studiul de fezabilitate) drumului de mare viteză Baia Mare – Suceava (în lungime de 338 de kilometri și care ar urma să lege Baia Mare de Suceava pe ruta Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava) se va finaliza… la sfârșitul lunii februarie 2022, lictația pentru execuția efectivă a drumului putând fi demarată cel mai devreme în martie 2022.

 

Proiectarea Drumului rapid Baia Mare – Suceava, botezat impropriu Autostrada Nordului, a fost introdusă în licitație în trei loturi distincte (Baia Mare – Bistrița, Bistriţa – Vatra Dornei şi Vatra Dornei – Suceava) la începutul lunii noiembrie 2019, apoi procedura a fost suspendată, iar în ianuarie 2020 a fost reluată.

 

Lucrarea de proiectare a fost estimată de CNAIR la 53,5 milioane de lei +TVA, echivalentul a 11,2 milioane de euro. Din acest total, cea mai mare sumă revine proiectării lotului Baia Mare – Bistriţa (valoarea estimată fiind 19.415.185,95 lei + TVA). Ofertarea s-a închis în 6 februarie 2020, ofertele depuse (câte 3 pentru fiecare lot) sunt analizate de Comisiei de evaluare (aveți detalii despre identitatea aspiranților, într-un articol 2mnews AICI).

 

Conform unei precizări publice din 20 iunie, făcută la Suceava de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, CNAIR va desemna câștigătorul/câștigătorii și va semna contractele la sfârșitul lunii august. Conform caietului de sarcini, studiul de fezabilitate al fiecărui lot trebuie finalizat în 18 luni (14 luni pentru elaborarea SF-ului şi 4 luni pentru asistenţa tehnică la documentaţiile pentru lansarea licitaţiilor de execuție efectivă a drumului).

 

În consecință, dacă totul funcționează conform planului, cel mai devreme în martie 2022 poate fi lansată licitația pentru execuția efectivă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here