EMPATIE – Copiii de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au donat un generator electric unui spital din Ucraina

0
554

BINELE COPIILOR. Când s-au gândit cum pot ei mai bine să-i ajute pe oamenii din Ucraina, vecini devastați de războiul violent declanșat de Rusia, copiii de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au decis să strângă bani pentru a cumpăra un generator electric necesar unui spital din Ivano-Frankivsk. Circa 14.000 de euro.

 

Apoi, cu ajutorul părinților, al profesorilor instituției de învățământ și, la final, unindu-și forțele cu Asociația Filantropică “Sfântul Ioan Mărturisitorul” au reușit să strângă suma necesară, au cumpărat generatorul și l-au donat semenilor care aveau nevoie de el (transportându-l la Sighetu Marmației, iar de acolo la Ivano-Frankivsk), rugându-se să-l folosească pe timp de pace.

 

Am consemnat gestul în prima zi de iunie, când lumea celebrează Ziua Internațională a Copilului, ca o poveste-lecție despre altruism, empatie, solidaritate și încrederea că atunci când alegi calea corectă visele, oricât de irealizabile ar părea la început, devin realități. Și fac lumea mai bună.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here