EMOȚIONANT ȘI UTIL – Elevii băimăreni din echipa de robotică a Colegiului Național „Vasile Lucaciu” confecționează viziere de protecție pentru medici

0
466

CORONAVIRUS. „Robocorns”, echipa maramureșeană de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, s-a alăturat echipelor de liceeni din țară care își propun să confecționeze cât mai multe viziere pe care să le distribuie medicilor și personalului medical din spitalele locale, medicilor de familie, farmaciștilor și tuturor celor care au nevoie de protecție impotriva virusului care a schimbat modul de viață al întregii omeniri, într-un timp atât de scurt.

 

Inițiativa este a organizației “Nație prin Educație” și a „First Tech Chalenge”, iar confecționarea vizierelor atât de necesare pentru protecția personalului medical se face prin printarea acestora la imprimanta 3D („Robocorns” deține un astfel de echipament). De asemenea, liceenii de la “Robocorns” încearcă să găsească și alte metode și modele de viziere care să necesite un timp mai scurt de confecționare.

 

Echipa de robotică a Colegiului Național “Vasile Lucaciu” a fost înființată în urmă cu 4 ani, când asociația „Nație prin Educație” a adus competiția mondială „First Tech Challenge” în România. Acum, robotica trebuie pusă în lupta pentru prevenirea și stoparea infectării cu virusul COVID-19, pentru că “First Tech Challenge nu este doar despre roboți, este despre construirea unei comunități, iar în situația dată ne referim la o comunitate globală”, cum spun chiar ei.

 

Echipa Robocorns a precizat că mai multe firme din județ au răspuns apelului pe care l-au lansat și au furnizat elementele necesare în confecționarea vizierelor, de la folie transparentă, filament pentru imprimantele 3D și până la elasticul de sustinere (Electrosistem, Printmasters, BDM, Drupanel, Godarec, Geplast, Fablab, Zimbru Comerț Online, Fimament 3D Hobby Market, Spot Market, Form Werk, Anemona Com SRL, Stil Aura, Mons Medium).

 

“În aceste momente când toți trebuie să avem un țel comun, acela de a salva cât mai multe vieți și să revenim, în cel mai scurt timp, la realitatea pe care am trăit-o înaintea acestei pandemii care atacă fiecare colț al lumii, orice ajutor este extrem de bine-venit. Toți cei care doresc și pot să ajute Robocorns în această luptă sunt rugați să acceseze pagina personală de Facebook la adresa https://www.facebook.com/robocorns/ sau sa scrie la adresa de e-mail: [email protected] unde le stăm la dispoziție cu toate informațiile necesare”, au mai precizat membrii echipei de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here