ELUCIDAREA TROCULUI – Ce i-a dat Cherecheș lui Zetea în schimbul blocului de pe Valea Borcutului

0
820

ADMINISTRATIV. Pentru cedarea de Consiliul Județean (CJ) Maramureș către municipalitatea Băii Mari a blocului cu trei etaje (extrem de degradat) care a adăpostit fostul Centru de Plasament pentru Copii Școlari din Valea Borcutului, precum și a terenului aferent, instituția condusă de Valer „Îngerul” Gabriel Zetea a primit, că doar așa se procedează în cazul unui troc, un teren de 1.668 de metri pătrați, situat în intravilianul municipiului, pe strada Grănicerilor.

 

Terenul cedat de municipalitate a rezultat dintr-o comasare a patru terenuri, acțiune înfăptuită la sfârșitul anului 2012 în scopul construirii unui complex de locuințe pentru tineri, anunța primarul Cătălin Cherecheș, în acest sens existând chiar și un proiect (acesta a fost comandat, executat de Architel SRL și plătit încă din 2008 de fostul primar Cristian Anghel). Sigur, nu s-a făcut nimic, terenul a rămas liber, dar comasat în documentele cadastrale.

 

De ce avea nevoie Zetea ca respectivul teren să fie trecut din domeniul public al Băii Mari în domeniul public al județului? Pentru că vrea să “acceseze fonduri guvernamentale pentru construirea de locuințe pentru specialiștii care își desfășoară activitatea în Baia Mare”. În aparență e o afacere de tip win-win, în fapt, precedentele nu sunt încurajatoare, făcând parte din strategia anunțării că se face ceva, dar nu se face nimic. Poate acum.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here