EHF EUROPEAN CUP – Minaur Baia Mare, primul meci din cupele europene în 11 sau 12 septembrie 2020

0
205

WILDCARD – TURUL I. Minaur Baia Mare, care a terminat pe locul 6 ediția precedentă a campionatului, dar este beneficiară de wildcard în EHF European Cup (a treia competiție valorică europeană intercluburi, fosta EHF City Cup și EHF Challenge Cup), va disputa primele meciuri din competiția europeană în 11-12 septembrie 2020 (turul) și 18-19 septembrie (returul), o dată cu partidele din turul I.

 

Tragerea la sorți a meciurilor din tururile I și II are loc la Viena (Austria) în 20 iulie, dată la care băimărenii își vor cunoaște adversara din turul I și potențiala adversară din turul II (meciurile din turul III se trag la sorți în 25 octombrie).

 

În această ediție a Cupei EHF, România va fi reprezentată de trei echipe: Potaissa Turda (locul 2 – calificată direct în turul III), CSM Focșani (locul 3 – calificată direct în turul II) și Minaur Baia Mare (locul 6 – wildcard, joacă din turul I) – CSM București (locul 4) a renunțat să se mai înscrie în competiție din cauza bugetului insuficient.

 

În a treia competiție valorică de handbal masculin s-au înscris 74 de echipe. Deținătoarea trofeului este echipa greacă AEK Atena HC (care s-a impus cu 30-26 și 24-20 în finala disputată cu suedezii de la Ystads IF) – AEK nu joacă în această ediție a EHF European Cup, participând, grație unui wildcard, în EHF European League, a doua competiție valorică. Favorita ediției 2021-2022 a EHF European Cup este considerată de forul continental PAOK Salonic (Grecia).

 

De asemenea, alte două echipe românești vor juca în cupele europene intercluburi la handbal masculin: Dinamo București (campioana națională și câștigătoarea Cupei României – Liga Campionilor, prima competiție valorică) și HC Dobrogea Sud Constanța (finalistă în Cupa României – EHF European League / Liga Europeană, a doua competiție valorică).

 

* Foto: @Ovi Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here