EGALĂ CU PENULTIMA CLASATĂ – Minaur a terminat la egalitate, la Timișoara, cu Politehnica, după un meci tensionat

0
253

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 29 octombrie 2022, pe Stadionul Știința din Timișoara, în meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii a II-a fotbal, Politehnica Timișoara a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Constantin Alin Olaru din Râmnicu Vâlcea, a opus echipele clasate pe locurile 19 (penultimul, Politehnica) și 15 (Minaur).

 

Antrenorul Mihai Iosif (Minaur) a început partida cu următorul 11: Costache – Alexe, Lazăr, Mondragon (cpt.), Neacșu – Gneba, Donca – Ciocan, Stănescu, Chinde – Stanciu. Circa 20 de fani ai Minaurului încurajează echipa de la fața locului. Prima repriză este dominată de băimăreni, dar aceștia amână deschiderea scorului până la finalul primelor 45 de minute, prin: Donca (min. 13, șut pe lângă de la 20 metri), Stanciu (min. 18, șut de la marginea careului în bara porții apărate de Murariu), Chinde (min. 29, șut ratat din interiorul careului mare și min. 45, șut peste poartă de la 20 de metri), Ciocan (min. 44, șut slab din extrema careului mare).

 

În min. 45, Minaur deschide scorul, golul fiind exclusiv o reușită personală, Ciprian Stanciu șutând de la 20 de metri, plasat, la rădăcina barei, și băimărenii intră la cabine cu avantaj (meritat) și pe tabela de marcaj. În repriza a doua, gazdele atacă în valuri în căutarea egalării. Întâi Pureca ratează egalarea (min. 47, șut de la 25 de metri respins în corner de Costache), dar Politehnica reușește să înscrie în min. 63, prin Daniel Benzar, care îl învinge pe Costache dintr-o lovitură liberă din 20 de metri, mingea fiind deviată de zid: 1-1.

 

Tensiunea se transformă în bătaie, în min. 66, după un conflict fizic între Mondragon (Minaur) și Bîrnoi (Politehnica), iar normalitatea aparentă se instalează după ce arbitrul Olaru acordă 4 cartonașe galbene. Gazdele își doresc cu ardoare victoria (doar cu ardoare, putință nu prea este – nici la Minaur). Nicio ocazie nu s-a concretizat: min. 78, Popescu trage din careul mare, Costache reține; min. 79, Zaluschi găurește zidul dintr-o lovitură liberă de la marginea careului mare, dar Costache reține; min. 87, Tsvetkov reia o lovitură liberă din apropiere, dar Costache respinge pe transversală, min. 95, Tudoran trage pe lângă poartă la o fază la care gazdele au reclamat henț și 11 metri.

 

 

Se termină meciul cu scandal, arbitrii ajung la cabine însoțiți de jandarmi, staff-ul tehnic al timișoarenilor (antrenorul secund Antonio Foale a și fost sancționat săre finalul meciului cu cartonaș galben) aruncă cu apă în ei. O să primească și o sancțiune pentru comportament (sau mai multe). Băimărenii se întorc cu un punct, poate prea puțin, ținând cont că au jucat la penultima echipă din Liga a II-a.

 

Politehnica Timișoara – Minaur Baia Mare: 1-1 (0-1), au marcat Daniel Benzar (min. 63) / Ciprian Stanciu (min. 45.). În etapa următoare, a 13-a, Minaur joacă la Baia Mare, în 5 noiembrie 2022, cu AFC Progresul 1944 Spartac.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here