EGAL LA FINAL – Minaur, răbufnire de orgoliu și egal surprinzător la Râmnicu Vâlcea, încheie campionatul pe locul 9, după un sezon dezamăgitor

0
1033

LIGA I HANDBAL FEMININ. Vineri, 26 mai 2023, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, în meci contând pentru etapa a 26-a (ultima) a Ligii I la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea a încheiat la egalitate, 31-31 (20-15), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de Adrian Manafu (București) și Daniel Pavel (Buzău), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 6 (Râmnicu Vâlcea) și 8 (Baia Mare).

 

Puțini credeau că pentru echipa feminină de handbal a clubului Minaur ultima reprezentație din acest sezon putea face notă discordantă cu ceea ce a arătat în actuala ediție a Ligii I, poate cel mai dezamăgitor din întreaga istorie.

 

Mai totul era în favoarea gazdelor: tradiția – băimărencele au câștigat ultimul meci direct în urmă cu 2 ani, când se mai juca niște handbal feminin în Baia Mare -, forma – vâlcencele aveau 4 victorii din ultimele 5 meciuri, iar Minaur a pierdut 4 din ultimele 5 meciuri și n-a câștigat niciunul -, apetența pentru gol – vâlcencele au marcat cu fix 100 de goluri mai mult decât băimărencele (în medie, cu 4/meci) -, locul desfășurării, probabil și horoscopul.

 

În min. 4 era deja 4-1 pentru gazde, care și-au majorat avantajul la 7 goluri după doar 10 minute de joc: 10-3 (fosta jucătoare a Minaurului, extrema japoneză Asuka Fujita, avea deja 3 goluri marcate din 3 șuturi – procentaj 100%). Prima jumătate a reprizei s-a încheiat cu 12-6 (băimărencele aveau deja două lovituri de la 7 metri ratate din cele 3 obținute – Tănăsie și Cazanga). La pauză, 20-15. Și nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple în ultima jumătate de oră, una dintre cele mai bune din întreg sezonul pentru băimărence.

 

În repriza a doua, Minaur pornește într-o cursă nebună de nimeni anticipată, recuperând gol după gol (beneficiind și de revinimentul portarului Amra Pandzic) și în min. 43 reușește egalarea: 24-24 (gol Ujkic). În min. 50, pentru prima dată în meci Minaur preia conducerea, 26-27 (gol Vukajlovic), iar în min. 53 avea două goluri în plus pe tabela de marcaj: 26-28 (gol Cazanga). Minunea de nimeni înțeleasă a durat 3 minute, în min. 56 gazdele revenind la conducere după 3 goluri consecutive (Klikovac – 2 și De Jong): 29-28.

 

Dijana Ujkic și Magda Cazanga trag mult, ratează mult, dar și marchează mult (spre deosebire de Andreea Popa, care din 7 șuturi are doar 1 gol marcat), fiind principalele marcatoare ale Minaurului. De la gazde, duetul marcatoarelor este format din ucraineanca Irina Glibko și suedeza Daniela De Jong. Min. 59, Minaur reușește din nou să egaleze, prin Cazanga și tot ea marchează golul egalizator (de la 10 metri!) care stabilește rezultatul final cu 4 secunde înaintea finalului: 31-31.

 

Pentru Minaur au marcat: Cazanga (10 goluri), Ujkic (6 goluri), Vujovic, Popescu și Tudor (câte 3 goluri), Popa (2 goluri), Mițicuș, Vukajlovic și Tănăsie (câte 1 gol). Portarul Amra Panzic (la luptă cu Cazanga), Omul meciului: 15 intervenții salvatoare. De la vâlcence s-au remarcat Glibko (7 goluri), De Jong (5 goluri), Hansson și Fujita (câte 4 goluri) și portarul Daciana Hosu (12 intervenții salvatoare).

 

În urma acestui egal, Minaur încheie cu 32 de puncte și, cel mai probabil, se va clasa pe locul 9 (greu de crezut că SCMU Craiova nu va câștiga în deplasarea la deja retrogradata CSM Slatina).

 

* Foto: @SCM Râmnicu Vâlcea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here