EFICIENȚĂ – Profit de peste 4 milioane de euro în 2018 pentru Maravet Baia Mare, cel mai mare din istoria de 20 de ani a firmei

0
277
Stanley Bergman și Korponay Ferenc
Stanley Bergman și Korponay Ferenc

PROFIT. În 2018, compania Maravet din Baia Mare, controlată în proporţii egale (50%) de omul de afaceri băimărean dr. Korponay Ferenc și de grupul american Henry Schein, a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit din istoria de 20 de ani a firmei.

 

Potrivit raportărilor oficiale înregistrate de Ministerul Finanțelor, anul trecut, firma băimăreană – una dintre cele mai prolifice din domeniul medicamentelor, suplimentelor, echipamentelor medicale și a hranei veterinare – a avut o cifră de afaceri de 166,15 milioane de lei (echivalentul a peste 35,6 milioane de euro), în creștere cu 18% față de anul anterior, și un profit de peste 19 milioane de lei (echivalentul a peste 4 milioane de euro).

 

Depășirea pragului de profit de 4 milioane de euro (o creștere de peste 10% față de anul anterior) a fost obținut cu un număr mediu de 103 angajați. Maravet a fost fondată de Korponay în februarie 1998, atunci făcând primele demersuri pentru înregistrarea în România a primelor medicamente de uz veterinar din portofoliu – acum, firma băimăreană are în protofoliu peste 22.000 de produse.

 

În 2015, Maravet a vândut 50% din acțiunile firmei gigantului farmaceutic Henry Schein din SUA (una dintre cele mai mari companii veterinare din lume), păstrând dreptul de administrare.

 

CEO și președintele CA al holdingului american – care numără peste 22.000 de angajți în 35 de țări și care a cumulat anul trecut o cifră de afaceri de 9,4 miliarde de dolari – este din 1989, când fiul lui Henry Schein (fondatorul companiei), Jay Schein a murit de cancer, fostul director general financiar al companiei, Stanley Bergman – în perioada 1989 și 2016, de când Bergman a preluat conducerea holdingului america, Henry Schein a achiziționat, în totalitate sau participațiuni, aproximativ 200 de companii.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ