EFICIENȚĂ – Profit de peste 4 milioane de euro în 2018 pentru Maravet Baia Mare, cel mai mare din istoria de 20 de ani a firmei

0
1860
Stanley Bergman și Korponay Ferenc
Stanley Bergman și Korponay Ferenc

PROFIT. În 2018, compania Maravet din Baia Mare, controlată în proporţii egale (50%) de omul de afaceri băimărean dr. Korponay Ferenc și de grupul american Henry Schein, a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit din istoria de 20 de ani a firmei.

 

Potrivit raportărilor oficiale înregistrate de Ministerul Finanțelor, anul trecut, firma băimăreană – una dintre cele mai prolifice din domeniul medicamentelor, suplimentelor, echipamentelor medicale și a hranei veterinare – a avut o cifră de afaceri de 166,15 milioane de lei (echivalentul a peste 35,6 milioane de euro), în creștere cu 18% față de anul anterior, și un profit de peste 19 milioane de lei (echivalentul a peste 4 milioane de euro).

 

Depășirea pragului de profit de 4 milioane de euro (o creștere de peste 10% față de anul anterior) a fost obținut cu un număr mediu de 103 angajați. Maravet a fost fondată de Korponay în februarie 1998, atunci făcând primele demersuri pentru înregistrarea în România a primelor medicamente de uz veterinar din portofoliu – acum, firma băimăreană are în protofoliu peste 22.000 de produse.

 

În 2015, Maravet a vândut 50% din acțiunile firmei gigantului farmaceutic Henry Schein din SUA (una dintre cele mai mari companii veterinare din lume), păstrând dreptul de administrare.

 

CEO și președintele CA al holdingului american – care numără peste 22.000 de angajți în 35 de țări și care a cumulat anul trecut o cifră de afaceri de 9,4 miliarde de dolari – este din 1989, când fiul lui Henry Schein (fondatorul companiei), Jay Schein a murit de cancer, fostul director general financiar al companiei, Stanley Bergman – în perioada 1989 și 2016, de când Bergman a preluat conducerea holdingului america, Henry Schein a achiziționat, în totalitate sau participațiuni, aproximativ 200 de companii.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here