EDUCAȚIE – Șantier arheologic deschis copiilor, în Oarţa de Sus-Măgura

0
281

ARHEOLOGIE. Șantierul arheologic de la Oarţa de Sus-Măgura (situat în comuna Oarţa de Jos și desfășurat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş) și-a deschis porțile pentru o zi pentru copiii școlii din localitate, acțiune inclusă în proiectul cultural „Comori din Ţara Codrului”.

 

Arheologii Dan Pop şi Marius Ardeleanu le-au prezentat copiilor de la Şcoala Gimnazială din Oarţa de Sus principalele descoperiri ale campaniei din acest an şi i-au însoțit pe aceștia în vizitarea săpăturilor arheologice al căror scop este de a găsi şanţul şi valul de pământ al fortificaţiei dacice. Pe lângă “lecția de istorie” predată de arheologii maramureșeni, cei mici au aflat lucruri noi despre aşezările care s-au succedat înacel loc încă din epoca neolitică şi până în epoca dacică, dar au învăţat şi ce înseamnă meseria de arheolog.

 

Proiectul cultural „Comori din Ţara Codrului” este implementat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi în parteneriat cu Primăria Oarţa de Jos, Şcoală Gimnazială Oarţa de Sus, Fundaţia social-culturală pentru democraţie i.u.g.a., Asociaţia Omnis Barbaria și Asociaţia HistArch.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here