EDUCAȚIE POLITICĂ – Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, somat politic să diminueze cu 15% cheltuielile din sistemul educațional din județ

0
385

SOMAȚIE. Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 4884, prin care directorii de şcoli erau obligaţi să reducă numărul angajaţilor din sistem (era vorba despre 4.000 de posturi la nivel național) a devenit amintire. Făcut public și dând semnalul începutului clocotului din sistemul național de învățământ, Guvernul a făcut un pas în spate și l-a abrogat în ultima ședință. În contrapartidă, însă, presiunile politice continuă pentru reducerea cheltuielilor cu sistemul de învățământ.

 

Prim-vicepreședintele liberal Raluca Turcan a făcut public faptul că, pentru că actul abrogării Ordinului 4884 (care prevedea “concedieri în masă”) nu a fost nici publicat, nici adus la cunoștința inspectoratelor școlare, presiunile au continuat, în unele inspectorate continuând solicitările de reducere a numărului de posturi (prin eliminarea unor posturi din statul de funcții), iar în altele, printre care și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, s-au trimis somații pentru refacerea statelor de plată cu diminuarea cheltuielilor cu 15%, pentru ca Ministerul Educației să se încadreze în bugetul impus de Guvern.

 

S-a terminat concordia financiaro-politică…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here