EDITORIAL – Rezultatul final al protestelor va fi următorul…

5
2298

PREDICŢIE ANALITICĂ. Când plouă poate fi rău, că te udă. Dar poate fi şi bine, că ţi se prelinge apa-n colţul buzelor şi nu-ţi mai e sete. În Baia Mare plouă. Torenţial. Un singur om se bucură, cel impus primar interimar de primarul ales şi suspendat. Se bucură că-i mai topeşte zăpada pe care a lăsat-o nelegal pe trotuarele-ngheţate. În rest, greu de crezut că se bucură cineva. Privindu-le chipurile, unii sunt uzi, iar altora nu le mai e sete. Însă de plouat, îi plouă pe toţi. Pe toţi 3.000. 3.000 de încrâncenaţi, preocupaţi, decişi.

 

E a treia noapte de proteste. Nimeni nu pleacă, nimeni nu renunţă. Colegii de la ziarmm publică o fotografie cât o mie de argumente (felicitări sincere). Un protestatar care a prins pe tricolor, cu ace de siguranţă, o coală A4 pe care-a scris, în fugă, cu markerul: „Tumna di ce plouă!” – explicaţie pentru cititorii din alte zone ale ţării: tumna = regionalism cu sensul „tocmai”.

 

Oamenii ăştia zic, ce zic toţi cei ieşiţi în stradă. De PSD. Şi că nu e bine. Cineva explică, aproape convins, că „ăstora” (de la PSD) nu le pasă. Nici lor nu le pasă. Protestează împotriva dreptului unora de a-şi lua dreptul să-i fure, să-i mintă, să-i înşele. Şi vor protesta nu până vor spune „ăia” că-i vor trata ca pe nişte oameni cerebrali, ci până chiar o vor face. Ţara asta a fost jefuită destul. E DESTUL. Gata. Ajunge.

 

Prea puţini au citit ordonanţele cu pricina. Şi mai puţini le-au înţeles. Se manipulează din rărunchi şi din toate părţile (servicii, media, externi, interni etc.). Se depăşeşte pragul legii din multe părţi şi de la cele mai înalte niveluri. Se pun resurse nebănuite pentru contracararea… a ce? Pentru contracarea unei stări de sadomasochism social-democrat. Ştiţi, senzaţia mea e că pesediştii ăştia, atunci când se simt bine iau un ciocan şi şi-l trântesc în cap. Că asta au făcut acum. Cu o majoritate confortabilă, trebuiau să guverneze bine-mersi, nederanjaţi. Sigur, pentru asta trebuiau să-şi sacrifice penalii. Asta n-au putut. Şi au luat ciocanul…

 

Nu sunt specialist în drept şi cred că atunci când te tunzi trebuie să mergi la frizer, când zugrăveşti trebuie să chemi zugravul ş.a.m.d. Am ascultat şi citit zilele astea mai ales ce au zis specialiştii în drept (nu pe specialiştii în drept şi manipulare) despre ordonanţele astea. Da, sunt proaste. Da, au fost date cu dedicaţie. Da, strategia impunerii a fost suspectă de decizie de tip dictatorial. Da, protestele sunt îndreptăţite.

 

Cum se vor termina (că aşa e titlul, nu?)? Oamenii, cei plouaţi or să câştige. Cât o să piardă PSD? Aici sunt mai multe variante. Dacă erau bine sfătuiţi (sau dacă au fost, dacă ascultau sfatul specialiştilor ăia pe care-i plătesc cu diamante), puţin. Pentru asta ar fi trebuit să nu dea ordonanţele, reacţia de faţă fiind previzibilă – mă mir că Dragnea (Grindeanu) nu a învăţat nimic din episoadele Boc şi Ponta. Strada câştigă mereu, pentru că nimeni nu este îndeajuns de vrednic să-şi guverneze semenul fără consimţământul acestuia. Asta a spus-o Lincoln. Nu automobilul, ci omul (şi preşedintele).

 

Ce vor vrea să facă pentru a ieşi din situaţia de acum? În principal, vor abroga ordonanţele. Apoi, probabil, să-l sacrifice, în a doua fază, pe Iordache, ministrul Justiţiei. Dacă n-o să fie suficient, şi pe Grindeanu. Dacă nici aşa nu se termină, tot Guvernul. După aia, o vreme or să ascundă ciocanul. Sau o să-l închidă într-un sertar şi o să-nghită cheia. Un timp o să fie linişte. N-o să mai plouă. Până când, un alt penal n-o aibă o criză de sadomasochism, o să spargă-ncuietoarea şi o să ia ciocanul.

 

Păi bine domnilor, credeţi că noi, „ăştia”, trăim pentru a vă supraveghea pe voi să nu apucaţi ciocanul? Statul e administrat în interesul maselor şi nu a unei minorităţi, regimul nostru a luat numele de „democraţie”. Şi asta nu e o utopie decât în România anului 2017. În lumea normală e o realitate şi a spus-o cel care e considerat unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai istoriografiei din toate timpurile deşi a trăit în secolul al V-lea î.Hr., fiul aristocratului atenian Olorus, Tucidide. De atunci, au trecut 25 de secole şi am vrea să ajungă şi la noi democraţia asta. Aruncaţi naibii ciocanul ăla! Încă mai avem o ţară…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. D-le „John Bentz”, după cum observaţi nu intrăm în polemică decât cu persoane fără dizabilităţi intelectuale. Dvs. nu faceţi parte din această categorie. Dacă doriţi să vă exprimaţi opiniile pe acest site, sunteţi liber să o faceţi, însă vă rog să folosiţi în adresare formule acceptate de uzanţe, de politeţe. Dacă nu doriţi să vă supuneţi normelor de conduită civilizată şi sunteţi „nevorbit”, faceţi-vă un blog, pe banii dvs., şi comentaţi acolo. În cazul în care nu înţelegeţi ce v-am comunicat, utilizaţi DEX-ul. Nu e ruşine să citeşti şi nici nu e o scuză să fii prost. Vă mulţumesc,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here