EDITORIAL – Primarul ales şi inculpat, Cătălin Cherecheş, forţează retragerea sprijinului politic pentru interimarul pe care tot el l-a impus

2
804
sursa foto: youtube

STRATAGEMĂ. Cătălin Cherecheş, primarul ales al municipiului Baia Mare şi suspendat în urma arestării sale şi trimiterii în judecată pentru fapte de corupţie, a anunţat că se retrage din „Coaliția pentru Baia Mare”. Iniţial, Cherecheş a fost preşedintele alianţei politice cu acest nume, după alegerile electorale din primăvară aceasta devenind un ONG.

 

În 27 ianuarie, în Centrul de Afaceri „Millennium Business Center”, Adunarea Generală a ONG-ului „Coaliţia pentru Baia Mare” îşi va alege noua structură de conducere. În cadrul întâlnirii ONG-iştilor va fi evaluată şi activitatea consilierilor locali şi județeni (cu accent pe cea a viceprimarului cu atribuții de primar interimar în Baia Mare, Marinel Rob – membru PNL Maramureş -, şi a vicepreședintelui Consiliului Județean, Doru Dăncuș – preşedinte PNŢCD Maramureş), se vor stabili „acţiunile” pentru 2017  şi se va supune la vot dacă aleşii din ONG-ul „Coaliția pentru Baia Mare” vor intra în opoziție în Consiliului Local Baia Mare.

 

Descifrarea acţiunii. Acţiunea este un nou tur de forţă al primarului ales şi inculpat pentru fapte de corupţie, Cătălin Cherecheş, care încearcă să-l îndepărteze din funcţie pe ineficientul primar interimar, Marinel Rob, pe care tot el l-a propus, dar care acum „păcătuieşte” prin apropierea de PSD, respectiv n-ar mai răspunde la comenzi. E acesta şi un vot de blam acordat lui Doru Dăncuş, poate singurul în afară de #îmiiubescmama care l-a susţinut, de multe ori îngropându-se în ridicol, în perioada în care Cătălin Cherecheş era „cazat” la Gherla.

 

Anunţul renunţării la preşedinţie, anunţat pe actualmm.ro, e un bluff pokeristic, adică o cacialma. Un fel de forţare a unei reacţii pensionăreşti de tipul CASPEV: „O, vă rugăm, Preamărite, nu ne părăsiţi. Aveţi dreptate, ca de fiecare dată, doar dumneavoastră şi #îmiiubescmama pot să conducă acest oraş (n.red., pe care l-aţi distrus, d-le Cherecheş, l-aţi distrus şi mai reuşiţi doar să-i mai păcăliţi pe câţiva, din fericire numărul acestora scade de la un exerciţiu electoral la altul). Vă rugăm să rămâneţi preşedintele nostru, al prostimii deznădăjduite.”.

 

Pronostic: dacă reuşeşte să stârnească această reacţie de la cei pe care i-a propulsat în funcţiile de consilieri locali şi judeţi exclusiv datorită notorietăţii sale (aici nu e nicio urmă de ironie, ci un adevăr trist – Cherecheş a introdus obedienţi pe lista Coaliţiei pentru Baia Mare, care îl idolatrizează, unii doar din cauză că sunt slabi, alţii pentru că îl venerează ca pe moaştele Sfântului X), dacă se întâmplă acest lucru reprobabil şi dăunător oraşului, atunci Dăncuş&Rob nu pot decât să-şi pună poalele în cap, obedienţi, să-i pupe mâna Stăpânului şi să ne mintă că au făcut-o din credinţă şi nu din slugărnicie şi frică. Iar Cherecheş iese învingător, din nou – joacă „la mare”.

 

Dacă nu se întâmplă acest lucru reprobabil, Cherecheş se retrage (împreună cu „slugile”, care se retrag, la ordin, în Opoziţie – şi mă-ntreb: cum poate o majoritate să se retragă în Opoziţie, e o premieră mondială în administraţia politică ce sfidează logica şi opţiunea propriului electorat) şi-i critică pe cei care vor prelua conducerea Primăriei Baia Mare (ar rămâne neputinciosul Rob) într-o situaţie critică. În situaţia critică generată de Cătălin Cherecheş şi nerezolvată de Marinel Rob, cel pe care acelaşi Cătălin Cherecheş l-a impus la butoanele Primăriei.

 

Ce oraş trist… Dacă tăcem în continuare, ne merităm soarta.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru editoriale.. De ce dureaza atat de mult sa-i demascati si sa scapati de cloaca de politicieni hoti/ corupti din Baia Mare in frunte cu Chereches? Pacat de orasul si oamenii sai minunati. Treziti-va, oameni buni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here