EDIȚIE ANIVERSARĂ – Festivalul Național de Muzică „Lira” începe vineri în Tăuții Măgherăuș și îi are în juriu și pe Luminița Anghel și Mihai Trăistariu

0
514

FESTIVALUL LIRA 2022. În perioada 18-20 noiembrie 2022, la Casa de Cultură a orașului Tăuții Măgherăuș se va desfășura cea de-a X-a ediție a Festivalului Național de Muzică „Lira”, eveniment-concurs la care s-au înscris circa 400 de tineri artiști din 12 județe (Maramureș, Cluj, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Harghita, Arad, Sibiu, Caraș Severin, Suceava, Brașov). Intrarea publicului este liberă.

 

Festivalul cuprinde două secțiuni principale (muzică populară și muzică ușoară/ pop) și o secțiune suplimentară („După cortină”) și își propune descoperirea și promovarea tinerilor soliști români. Din juriu fac parte Luminița Anghel, Mihai Trăistariu, Nicolae Furdui Iancu, soprana Diana Pap, Cristina Bondoc.

 

Festivalul Muzical Lira a fost fondat în anul 2013 de către artiștii Dragoș Popa, Andrei Coman și Alina Augusta, iar pe scena sa au urcat sute de soliști, precum și personalități marcante ale vieții culturale (George Nicolescu, Angela Buciu, Doina Moroșanu, Marcel Iorga, Andrei Bărbos, Marinel Petreuș, Veta Biriș, Ozana Barabancea, Thomas Bleasby etc.).

 

Lira reprezintă deja o tradiție pentru spațiul cultural muzical românesc și, desigur, pentru Maramureș, fiind județul-gazdă al acestui festival. De-a lungul acestor ani, pe scena Festivalului Lira din Tăuții Măgherăuș au urcat sute de tineri artiști debutanți. Acest eveniment cultural a cucerit teritoriu cu fiecare ediție, numărul participanților veniți din toate colțurile țării a crescut considerabil de la an la an. Istoria Lira evidențiază performanța din toate punctele de vedere!, a transmis Dragoș Popa, manager al Centrului Artist pentru Artă.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă și Ring Arte Media, în parteneriat cu Primăria Tăuții Măgherăuș, iar programul detaliat poate fi consultat pe pagina web www.festivalullira.com.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here