EDIȚIE ANIVERSARĂ – Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier”, finanțat cu 8.000 de lei din cei 300.000 de lei aflați la dispoziția UNITER

0
348
Foto: Dorin Maciovan

TIMBRUL TEATRAL. Festivalurile de teatru finanţare sau proiectele culturale pot primi finanțare nerambursabilă din Timbrul Teatral, suma fiind stabilită de Senatul UNITER. În acest an, finanțarea nerambursabilă totală disponibilă din Timbrul Teatral pe anul 2018 a fost de 300.000 de lei. Conform reglementărilor, finanţarea pentru un festival nu poate depăşi 30.000 lei, iar finanţarea pentru un proiect cultural nu poate depăşi 6.000 lei.

 

Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier”, care se va desfășura și în acest an în Baia Mare, a ajuns la cea de XXV-a ediție – evenimentul teatral este cel mai vechi festival internațional de teatru din România desfășurat fără întrerupere și a fost inițiat de dramaturgul Radu Macrinici, actualul director al Teatrului Municipal Baia Mare.

 

Ediția aniversară din 2018 va beneficia de o finanțare nerambursabilă din Timbrul Teatral de 8.000 de lei – cele mai mari finanțări, în cuantum de câte 20.000 de lei le vor primi Festivalul Intenaţional de Teatru „Shakespeare” din Craiova, Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe din Cluj-Napoca şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

 

Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” este o manifestare teatrală cu caracter exploratoriu, care îți propune să realizeze, prin  intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării și dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă și artei actorului secolului XXI. Festivalul este structurat pe formule tematice diverse: teatru-dans, teatru gestual, teatru fizic, teatru documentar, teatru în spații neconvenționale, teatru instrumental, teatru burlesc, teatru cu obiecte, teatr-circ etc.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here