ECHIPAMENT – După Baia Mare și Vișeu de Sus, s-au alocat banii și pentru testerul pentru coronavirus din Sighetu Marmației

1
776

TESTARE COVID-19. 450.000 de lei a alocat Consiliul Județean (CJ) Maramureș Spitalului Municipal din Sighetu Marmației pentru achiziția unei platforme integrate de biologie moleculară (mai simplu spus în termenii situației actuale: aparatul de testare pentru coronavirus), aceiași sumă care a fost alocată înainte, din pușculița județului și în același scop, unor unități spitalicești din Baia Mare (Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie) și Vișeu de Sus (Spitalul Orășenesc).

 

Oficializarea s-a făcut în 8 aprilie, în ședința de îndată a forului deliberativ al județului și a fost anunțată anticipat de 2mnews, în 6 aprilie (detalii AICI).

 

Spitalul Municipal Sighetu Marmației a comunicat că are personal de specialitate pentru operaționalizarea platformei integrate de biologie moleculară (a cărei principală parte componentă este un echipament Real Time PCR (abrevierea de la Polymerase Chain Reaction = Reacţia de Polimerizare în Lanţ) care va fi utilizat în această perioadă pentru testarea suspiciunilor de infectare cu coronavirus).

 

După decizie, primarul din Sighetu Marmației, pesedistul Horia Scubli, i-a mulțumit ca un veritabil subordonat politic șefului de partid, pesedistul Gabriel Valer Zetea, de parcă acesta ar fi alocat banii din economiile personale, nu din pușculița județului. Mă rog, ce mai poate spera Scubli?, poate singurul primar pesedist în funcție din Maramureș care nu va fi pe lista candidaților la șefia administrațiilor locale din toamnă (a fost desemnat candidat PSD fostul prefect Vasile Moldovan).

 

În febrilitatea achizițiilor generate de pandemia de coronaviroză (pe care 2mnews a investigat-o AICI), pesedistul Zetea a împărtășit public, pe lângă lingușelile clasice de pregătire a campaniei electorale, un fapt interesant: că în cazul echipamentului care va fi achiziționat de Spitalul Municipal Sighetu Marmației „urmează demararea procesului de identificare a furnizorilor de echipamente”.

 

Ce poate însemna asta? Că în Sighetu Marmației se va renunța la tactica greșită pusă-n practică la achiziția echipamentului destinat spitalului din Baia Mare (când s-a făcut licitație și s-a pierdut, inutil, timp prețios) și se va achiziționa în urma unei simple cereri de oferte (procedură perfect legală, valoarea totală fiind de sub 100.000 de euro, adică sub pragul la care legislația impune achiziția prin licitație publică).

 

Sigur, în delirul public, pesedistul Zetea a dat-o-n Lambada, unduindu-se feminin pe precizări fantasmagorice de care râd tot specialiștii, spunând că urmează “testarea în masă a maramureșenilor”, pentru că „Maramureșul a devenit astfel unul dintre județele fruntașe privind capacitatea de testare a infecțiilor cu coronavirus”.

 

Vă reamitesc că în acest moment, post zicerii pesedistului mai sus numit, în Maramureș nu se poate face NICIUN test. Nici măcar la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, unde aparatul este deja montat. La Vișeu de Sus de abia de câteva zile s-au repartizat banii, iar la Sighetu Marmației, spuneam, miercuri, 8 aprilie.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Domnilor,
    Sa-l rugam pe domnul Vischi Catalin sa nu mai scrie despre Zetea ,fiindca ne vom trezi cu totii ascultand celebrul album ,,Diarry of a mad man,,al celebrului Ozzy Osbourne.Acest personaj nu e un bun exemplu pentru voi maramuresenii.Zetea e cunoscut in Bucuresti ca avand clare accese de mitomanie dar sper ca nu va mai trebuie mult timp sa realizati acest lucru.Ultima minciuna coafata sub forma unei povesti eroice, a unei realizari istorice este achizitia unui aparat Real Time -PCR la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare care de fapt a fost platit de Ministerul Sanatatii ,Consilul a facut ,,marea,, cofinantare de 10%.Asadar minciuni,prefacatorie,lacrimi si sudoare pentru fotoliul de presedinte.Sa te fereasca Cel de Sus de asemenea indivizi care din disperare electorala sunt capabili de orice.Cazul ultimului ziarist angajat consilier la Consiliul judetean e un exemplu in acest sens.In Baia Mare a existat un club numit Mistique.Acolo s-a transformat Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here