DUPĂ 4 LUNI DE LA ANULARE – A fost relansată licitația pentru proiectarea tronsonului de drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița, cu modificări

0
887

PROIECTARE DRUM DE MARE VITEZĂ. La 4 luni de la anularea licitației de elaborare a studiului de fezabilitate pentru lotul 1 Baia Mare – Bistrița din drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava, popularizat politic ca „Autostrada Nordului” deși n-are nimic în comun cu o autostradă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat licitația.

 

De această dată tronsonul a fost introdus în licitație fragmentat în două loturi, Baia Mare – Dej și Dej – Bistrița, și are o valoare totală mai mică cu aproape 1,5 milioane de lei (acum, valoarea estimată cu care a fost introdus în licitație de CNAIR este de 21,57 de milioane de lei, față de 23 de milioane de lei).

 

Pentru studiul de fezabilitate al lotului 1 Baia Mare – Dej valoare estimată este de 13,17 milioane de lei, iar pentru lotul 2 Dej – Bistrița  valoare estimată este de 8,4 milioane de lei. Durata contractelor este de 18 luni, din care 14 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Ofertele se depun până în 25 octombrie 2021.

 

Pentru celelalte două loturi al drumului de mare viteză Baia Mare – Suceava, respectiv Bistrița – Vatra Dornei (15,8 milioane lei + TVA) și Vatra Dornei – Suceava (14,5 milioane lei + TVA), contractele au fost semnate în martie 2021. Pe lotul 1 Baia Mare – Bistrița a fost anunțat drept câștigător, în 20 noiembrie 2020, asocierea de firme Search Corporation & Egis International SAS & Egis Romania SA & SC Formin SA.

 

Rezultatul inițial a fost contestat de firma clujeană Explan, CNSC a admis în parte contestația (respectiv, partea reevaluării ofertei lui Search Corporation), decizie menținută și în instanța de judecată. Astfel că oferta declarată câștigătoare a fost reevaluată de CNAIR care a conchis ceea ce spunea ofertantul Explan, respectiv că nici acea ofertă nu îndeplinea condițiile și trebuie descalificată. Ceea ce s-a întâmplat. În consecință, CNAIR a reluat acum întreaga procedură de la 0, cu modificările anunțate (respectiv fragmentarea tronsonului Baia Mare – Bistrița în două loturi).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here