DUPĂ 4 ANI – Noul centru de zi pentru adulții cu dizabilități va fi într-o clădire din Sighetu Marmației, reabilitată cu 1 milion de lei de o firmă specializată în… orice

0
720

INVESTIȚIE. Centrul de zi din Sighetu Marmației, o clădire dezafectată (de circa 900 mp, susține beneficiarul, mult mai mică, susțin sursele interne 2mnews) în care insituția abilitată a statului – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș – vizează oferirea serviciilor sociale pentru adulți cu dizabilități, va fi reabilitat cu peste 1 milion de lei (exact: 1.159.105,95 lei, sumă care cuprinde TVA).

 

Acest centru zi a fost prezentat de instituția statului încă din urmă cu 4 ani, după ce în februarie 2018 a căzut tavanul dintr-o încăpere a centrului social de pe strada Dragoş Vodă. Tot atunci, s-a precizat că “vor fi construite 4 locuinţe protejate destinate pentru 40 de persoane cu dizabilităţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Sighetu Marmaţiei” și că „de la finalul anului 2020, în Sighetu Marmaţiei va funcţiona şi un centru de zi cu o capacitate de 40 de locuri, ca sprijin în vederea tranziţiei de la servicii de îngrijire de tip rezidenţial în instituţii de tip vechi către servicii la nivelul comunităţii”. E drept, este anul 2022, dar e bine și după 4-5 ani, ce atâta grabă?

 

Localizată pe strada Dragoș Vodă din Sighetu Marmației, clădirea dezafectată este legată de corpul principal, unde este organizat un centru de zi pentru copii și părinții acestora. De asemenea, în cadrul acestui proiect, ar intra și reabilitarea fostului atelier/depozit din curtea centrului DGASPC, au explicat surse interne 2mnews.

 

Contractul, semnat la 1 iulie 2022 și care trebuie finalizat în 8 luni (la finalul lunii februarie 2023), va fi executat de sereleul Byg Eurohazard din Vișeu de Sus, controlat de Stelian Gheorghe Năsui (foto mic dreapta), candidatul din 2020 al PSD (Coaliția pentru Maramureș) la funcția de primar al comunei Vișeu de Jos.

 

Executantul (și încasatorul banilor) este o firmă care face cam tot ce se poate face pe planetă: evaluări, măsurători, expertize tehnice de topografie, cadastru și geodezie, instalează sisteme de alarmă (este înregistrată de Ministerul de Interne ca firmă de protecție și pază) și panouri fotovoltaice, face dezinfecție, dezinsecție și deratizare, instalații electrice etc. -, fapt care i-a permis să încheie anul 2021 cu o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei (aproape cât tot contractul obținut acum) și să obțină un profit net de circa 45.000 lei cu 9 angajați.

 

Totuși, Năsui mai deține o firmă care chiar e de construcții, Byg Spedition Building, cu 6 angajați (a avut o cifră de afaceri sub contractul actual, de doar 773.000 lei și un profit de 23.000 lei).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here