DUPĂ 3 ANI, APROBAT – Administrația Băii Mari va investi 1,77 milioane de lei pentru un pod nou, de 16 metri lungime, în cartierul Ferneziu

0
426

PODUL DE PE LIMPEDEA. Conform indicatorii tehnico-economici din proiectul tehnic de execuție (efectuat de firma Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL), podul de pe strada Limpedea din cartierul Ferneziu, obiectivul ar costa 1,77 milioane de lei (exact: 1.775.022,15 lei, sumă care include TVA) și ar urma să se execute în 12 luni. Decizia a fost luată de Consiliul Local Baia Mare, luni, 28 noiembrie 2022, devenind hotărâre.

 

Podul de pe strada Limpedea este amplasat peste pȃrȃul Jidovaia, a fost proiectat din grinzi din beton armat, cu o lungime totală de 16,6 metri (podul efectiv va avea 11,2 metri și lățimea de 6 metri) și a fost cuprins în lista obiectivelor de investiţii.

 

Proiectul de construire a podului este motivat de faptul că în acest moment cei peste 50 de cetățeni care domiciliază în cele circa 30 de case de pe malul stâng al pârâului au o unică variantă de a ajunge acasă cu autoturismele: direct prin albie. Sigur, asta este posibil atunci cȃnd nivelul apei este scăzut, în cazul în care debitul este mare locuințele sunt complet izolate, iar în cazul unor urgenţe  mașinile de intervenții (pompieri, ambulanță) nu au acces la aceste imobile. Accesul pe vechiul pod, din lemn, vechi și care nu mai prezintă siguranță în exploatare, a fost interzis de autorități.

 

Procedurile pentru construirea acestui pod de 16 metri au început încă din anul 2019, până acum autoritatea publică locală, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, fiind incapabilă să îl înceapă măcar. În anul 2021, mai mulți consilieri locali (Bogdănel Gavra, Mircea Cirț etc.) au făcut demersuri publice pentru remedierea situației în care se află cetățenii din zonă. În urmă cu exact un an, în urma documentării pe care a făcut-o, consilierul Gavra a precizat că  Primăria deține avize/negații/protocoale de la DSP, Apele Române și SGA Maramureș, că mai trebuie doar avizul de la Mediu și că lucrarea va putea fi începută. Însă abia astăzi s-a reușit votarea indicatorilor actualizați ai proiectului.

 

* Foto: @Gavra Bogdănel Viorel – FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here