DRUMUL BANILOR – Primăria Ulmeni plătește 157.000 lei unei firme abonat-public pentru a-i repara acoperișul noului sediu, reabilitat în urmă cu 3 ani

0
1024
Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni, județul Maramureș

ÎNCREDINȚARE DIRECTĂ: ULMENI. În urmă cu 3 ani, în vara anului 2019, Primăria Ulmeni și-a mutat o parte din serviciile administrative într-un nou sediu, o clădire cu 9 birouri care a aparținut Administraţiei Județeană a Finanțelor Publice (pe strada Petre Dulfu nr. 42) și pe care tot o cerea statului să i-o dea în proprietate de prin 2012. În clădire, după ce s-au investit din bugetul urbei bani pentru reparații interioare și exterioare, în recompartimentări și amenajarea unei parcare, au fost relocate conducerea, secretarul, contabilitatea, casieria, Registrul agricol și Serviciul de Asistenţa socială, celelalte departamente (Evidenţa populaţiei, Asistenţa medicală, salubrizarea, Situaţiile de urgenţă, inginerii agricoli şi city managerul) rămânând în vechiul sediu.

 

La jumătatea acestei luni, Primăria Ulmeni a semnat un contract de 157.000 lei (exact: 157.423,36 lei, sumă care include TVA) pentru reparații la acoperiș. Conform proiectului, se vor desface învelitorile și va fi înlocuit lemnul deteriorat, precum și burlanele și jgheaburile. Contractul a fost oferit prin încredințare directă unei firme abonate la lucrările Primăriei Ulmeni, firmă care la finalul anului trecut a raportat că are un singur angajat.

 

Firma în cauză este Laz Nord Construct SRL din Baia Mare, controlată de Florian Lucian Lazăr și specializată în lucrări de construcții a clădirilor, una dintre abonatele publice fățișe ale Primăriei Ulmeni, care doar în acest an a semnat 9 contracte cu administrația controlată de edilul Lucian Ioan Titus Morar, toate prin încredințare directă, care totalizează circa 500.000 lei, adică peste toată cifra de afaceri realizată anul trecut.

 

Firma a fost înființată în 16 octombrie 2020 și în aceeași zi (!!!) a semnat primul contract. Evident, cu Primăria Ulmeni și, la fel de evident, prin încredințare directă – contractul se referea la reabilitarea și modernizarea școlii din Tohat (sat aparținător de orașul Ulmeni) și era în valoare de peste 285.000 lei (sumă fără TVA). Anul trecut, firma lui Lazăr a declarat o cifră de afaceri de 450.774 lei și un profit net de 212.448 lei (ceea ce înseamnă că a lucrat cu un profit enorm, de peste 47%!), realizat cu un singur angajat.

 

În acest an, însă, firma a reușit doar din cele 9 contracte cu Primăria Ulmeni să-și depășească cifra de afaceri a anului trecut. Practic, este tipul de firmă bună la toate, fiind cooptată de primarul Morar să execute lucrări de cele mai diverse tipuri: săpare de șanțuri cu excavatorul, refacerea gardului la liceul tehnologic, reparații la internatul școlii din Arduzel, podeț de acces și gard din plasă la internatul școlii din Arduzel, schimbare de uși la magazia cantinei școlii din Arduzel, montarea unei copertine la școala din Mânău, schimbarea bitumului de pe acoperișul sălii de sport și a vestiarului de la terenul de fotbal din Ulmeni, amenajarea locațiilor pentru colectarea molozului rezultat din construcții, lucrări la grădința din Ulmeni – la ultimul contract enunmerat, Primăria controlată de Morar a stabilit un nou record mondial al încredințării directe a unui contract la un abonat public, reușind să deschidă licitația, să primească oferta și să închidă ofertarea în doar… 90 de secunde!, răspunsul ofertantului producându-se aproape simultan, în același minut, cu închiderea ofertării).

 

… doar atât am vrut să vă informez: că se livrează o nouă tranșă de bani publici unui abonat al administrației locale din Ulmeni și că se montează burlane noi la sediul Primăriei care a fost reabilitat în urmă cu 3 ani. În rest, poate să plouă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here